Sosyal Medya

Güncel

AB'den İngiltere'ye ayrılık faturası ikazı

Avrupa Birliği (AB), İngiltere'nin anlaşmasız ayrılık durumunda da birlik bütçesine yönelik mali yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini açıkladı.



AB Komisyonu, Brexit hazırlıklarına iliÅŸkin deÄŸerlendirmeleri içeren yeni bir çalışma yayımladı.

Çalışmada, Ä°ngiltere'nin AB üyesi ülke olarak verdiÄŸi mali taahhütler yerine getirilinceye kadar gelecekteki ticari iliÅŸkiler hakkında müzakerelere baÅŸlanmayacağı bildirildi.

AB kurumlarının anlaÅŸmasız Brexit durumuna yönelik hazırlık planlarını tamamladığı aktarılan çalışmada, AB vatandaÅŸları ve ÅŸirketlerinin de anlaÅŸmasız ayrılık ihtimaline karşı hazırlıklarını yapmaları gerektiÄŸi kaydedildi.

AB ve Ä°ngiltere arasında müzakere edilen Brexit ayrılık anlaÅŸmasında mali yükümlülükler konusunda uzlaşı saÄŸlanmıştı. AnlaÅŸmaya göre, Ä°ngiltere'nin, üzerinde uzlaşılmış 2020 birlik bütçesine ve üye ülkelerin kalkınma programlarına iliÅŸkin daha önce vermiÅŸ olduÄŸu yaklaşık 40 milyar sterlinlik taahhütleri yerine getirmesi gerekiyor.

Ä°ngiltere'de Muhafazakar Parti liderliÄŸi ve baÅŸbakanlık için yarışan Boris Johnson'un vaatleri arasında ise AB'ye daha önceki taahhütlerinden kaynaklanan yaklaşık 40 milyar sterlinlik (yaklaşık 296 milyar lira) ayrılık ödemesinin yapılmayacağı yer alıyor.

Ä°ngiltere'nin 2016'da yapılan referandumla aldığı AB'den ayrılma kararını 29 Mart'ta hayata geçirmesi öngörülüyordu ancak parlamentonun Brexit anlaÅŸmasını peÅŸ peÅŸe yapılan oylamalarla reddetmesinin ardından Brexit 31 Ekim'e ertelendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.