Sosyal Medya

Güncel

Heniyye'nin bayram mesajında ''Kudüs'' vurgusu

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda Kudüs vurgusu yaptı.



BaÅŸta Filistin olmak üzere tüm Ä°slam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Heniyye, mesajında ÅŸunları kaydetti:

"Halkımızı tüm gücü ve kurumlarıyla 'Yüzyılın AnlaÅŸması' adı verilen komplo ve siyonist planlara karşı Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü ve Ä°slamiyet ile Hristiyanlığın kutsallarını korumaya çağırıyorum."

Ä°srailli aşırı saÄŸcı eski Milletvekili Haham Yehuda Glick'in de aralarında bulunduÄŸu yüzlerce fanatik Yahudi, pazar günü Kudüs'ün iÅŸgalinin 52'nci yılı münasebetiyle polis eÅŸliÄŸinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiÅŸti. Yahudilere "tekbir" getirerek tepki gösteren cemaate, Ä°srail polisi ses bombası ve göz yaÅŸartıcı gazla müdahale etmiÅŸ, olayda çok sayıda Filistinli darbedilmiÅŸti.

Kudüs Ä°slami Vakıflar Ä°daresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada, Ä°srail'in ramazan ayında Mescid-i Aksa'nın hürmetini kasten ve alenen ihlal ettiÄŸini belirtmiÅŸti.

Ramazan Bayramı Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Lübnan, Irak, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Yemen, Bahreyn ve Cezayir'de bugün kutlanırken, Filistin'in yanı sıra Mısır, Ürdün, Suriye, Libya, Tunus, Sudan ve Umman'da ise yarın kutlanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.