Sosyal Medya

Güncel

Boris Johnson'dan, Trump'a ÅŸok!

İngiltere'de Theresa May’den sonra başbakan olması beklenen Muhafazakar Partili eski dışişleri bakanı Boris Johnson’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın birebir görüşme talebini reddettiği öne sürüldü.



Ä°ngiltere'de Theresa May'den sonra baÅŸbakan olması beklenen Muhafazakar Partili eski dışiÅŸleri bakanı Boris Johnson'ın, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın birebir görüÅŸme talebini reddettiÄŸi öne sürüldü.

Ä°ngiliz yayın kuruluÅŸu ITV News muhabirlerinden Robert Peston, Twitter'dan yaptığı açıklamada ÅŸu anda Britanya'da üç günlük bir ziyarette olan Trump'ın Johnson ile yüz yüze görüÅŸme talebinde bulunduÄŸunu, iki liderin 20 dakikalık bir telefon konuÅŸması yaptığını ve Boris Johnson'un Trump'ın görüÅŸme talebini One Nation etkinliÄŸine baÄŸlı yoÄŸunluk nedeniyle reddettiÄŸini yazdı.

Johnson'un ofisinden yapılan açıklamada bu kararın Johnson'un liderlik kampanyasını çok ciddiye aldığı ve kampanyaya odaklandığı ÅŸeklinde deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸi belirtildi.

TRUMP'IN DESTEK VERDİĞİ JOHNSON'IN
2015'TEKÄ° SÖZLERÄ°, BIG BEN'DE

Bu arada Trump'a yönelik bir diÄŸer protesto ise Londra'nın en önemli sembollerinden birisi olan saat kulesi Big Ben'de gerçekleÅŸti.
Eylemciler, iktidar partisi Muhafazakâr Parti'nin genel baÅŸkan adaylarından olan eski DışiÅŸleri Bakanı ve Londra Belediye BaÅŸkanı Boris Johnson'ın 2015'te verdiÄŸi bir röportajda Trump için söylediklerini Big Ben'e projektörle yansıttı.
Johnson o röportajında Trump için "Donald Trump'ın aklını kaçırmış olduÄŸu çok açık… Akıl almaz bir cehalet içerisinde… ABD BaÅŸkanlığı görevini üstlenebilecek beceriye sahip deÄŸil" diyordu.

 

Donald Trump, Londra ziyaretine baÅŸlamadan kısa bir süre önce Ä°ngiliz The Sun gazetesine verdiÄŸi röportajda Boris Johnson için "Seçilir mi bilemem ama çok iyi bir kiÅŸi, çok yetenekli. Benim hakkımda ve ülkemiz hakkında hep olumlu görüÅŸlere sahip oldu. Boris bu iÅŸte çok iyi olurdu" demiÅŸti.

aa

TRUMP: BUNLAR SAHTE HABER

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Ä°ngiltere gezisinin ikinci gününde BaÅŸbakan Theresa May ile basın toplantısı düzenledi.

Ä°ngiltere'de kendisine karşı yapılan gösteri ve protestolara dair bir soruyu yanıtlayan Trump, "Bunlar sahte haber. Ben her yerde tezahürat yapan insanlar gördüm, protesto görmedim" dedi.

Trump, onuruna verilen yemeÄŸi boykot eden ve bugün Londra'da düzenlenen Trump karşıtı gösteride bir konuÅŸma yapan ana muhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi lideri Jeremy Corbyn hakkındaki bir soruya ise "Corbyn ile konuÅŸmadım, tanımıyorum. Benimle bugün veya yarın görüÅŸmek istedi, reddettim. Benim durduÄŸum yerden kendisi negatif bir güç. EleÅŸtiren insanları sevmiyorum, iÅŸ bitiren insanları seviyorum" yanıtını verdi.

Donald Trump, ABD ile Ä°ngiltere'nin tarihsel iliÅŸkisini övdü ve "Ä°ngiltere ve ABD'nin ittifakı, dünyanın gördüÄŸü en büyük ittifaktır" diye konuÅŸtu.

buyuk3_25

CORBYN, TRUMP KARÅžITI GÖSTERÄ°DE KONUÅžTU

Bugün Londra'da düzenlenen Trump karşıtı protesto gösterisinde ana muhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de bir konuÅŸma yaptı.

"Protestolar ve aktivizm deÄŸiÅŸime yol açar, bunu asla unutmayın" diyen Jeremy Corbyn, Trump'ın Sadiq Khan'ı eleÅŸtirmesine tepki gösterdi.

Corbyn, Londra'nın Müslüman bir belediye baÅŸkanı olduÄŸu için gurur duyduÄŸunu söyledi. Ä°ÅŸçi Partisi lideri dün akÅŸam Trump onuruna verilen resmi resepsiyonu da boykot etmiÅŸti.

bb

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.