Sosyal Medya

Güncel

HDP'li Gülser Yıldırım'ın 'terör örgütüne üye olmak' suçundan hapis cezası uygun bulundu

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, eski HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'a yerel mahkeme tarafından verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını yerinde buldu.



4. Ceza Dairesi, Gülser Yıldırım'a, Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan verilen 7 yıl 6 aylık hapis cezası kararını, sanık avukatlarının itirazı üzerine inceledi.

Yapılan yargılamaya, toplanıp deÄŸerlendirilen delillere, mahkemenin kovuÅŸturma sonucunda oluÅŸan inanç ve taktirine, gösterilen gerekçe ve dosya içeriÄŸine göre yerel mahkemenin kararında bir isabetsizlik bulunmadığını belirten daire, kararda hukuka aykırılığın bulunmadığını, delillerde ve iÅŸlemlerde eksikliÄŸin olmadığını kaydetti.

Eylemin doÄŸru olarak nitelendirildiÄŸini ve kanunda öngörülen suç tipine uyduÄŸunu deÄŸerlendiren daire, ispat bakımından da mahkemenin deÄŸerlendirmesinin yerinde olduÄŸuna hükmetti.

Yerel mahkemenin verdiÄŸi kararda bir isabetsizliÄŸin bulunmadığına dikkati çeken daire, sanık avukatlarının tahliye talebini de reddetti.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 19 Nisan 2018'deki karar duruÅŸmasında, Yıldırım, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve tutukluluÄŸunun devamına karar verilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.