Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev'i kutladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i, 28 Mayıs 1918'de ilan edilen Cumhuriyet'in 101'inci yıl dönümü dolayısıyla kutladı.



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre, ErdoÄŸan, Aliyev'e gönderdiÄŸi mesajında, dost ve kardeÅŸ Azerbaycan'ın bağımsızlığını yeniden elde ettikten sonra her alanda kazanılan büyük baÅŸarıların Türkiye için de gurur kaynağı olduÄŸunu ifade etti.

Ä°lham Aliyev'in ileri görüÅŸlü liderliÄŸi sayesinde Azerbaycan'ın bu baÅŸarılarının artarak devam edeceÄŸine inandığını belirten Recep Tayyip ErdoÄŸan, mesajında ÅŸu ifadelere yer verdi:

"(Bir millet, iki devlet) sloganıyla geniÅŸleyen stratejik iliÅŸkimizi daha da güçlendirmeye kararlı olduÄŸumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Önümüzdeki dönemde de yakın iÅŸ birliÄŸimizin, bölgemiz ve bölgemizin ötesinde barış, refah ve istikrara önemli katkı saÄŸlayacağına yürekten inanıyorum. Zatıalinize saÄŸlık ve mutluluk, dost ve kardeÅŸ Azerbaycan halkına barış ve refah dileklerini bir kez daha ifade ediyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.