Sosyal Medya

Güncel

Trabzon'da terör örgütüne ait sığınak ve depolar ortaya çıkarıldı

Giresun'un Espiye ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine teslim olan İranlı "Kawa" kod adlı terörist Behrüz Düdükkanlu'nun verdiği bilgiler doğrultusunda, güvenlik güçlerince Trabzon'un Maçka ilçesinde sığınak ile 4 depo ortaya çıkarıldı.



Trabzon Ä°l Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde Trabzon, Giresun, GümüÅŸhane, Ordu ve Tokat illerinde düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda Giresun'un Espiye ilçesi kırsalında operasyon birliklerine teslim olan bölücü terör örgütü mensubu Behrüz Düdükkanlu'nun Giresun Ä°l Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yer gösterme iÅŸlemi bittikten sonra adli makamlar ile koordine kurularak yer göstermek maksadıyla Trabzon Ä°l Jandarma Komutanlığına teslim edildi. 21 Mayıs itibarıyla bölgede devam eden operasyonda Trabzon Ä°l Jandarma Komutanlığına ait birlikler tarafından arazide yer gösterme faaliyetine baÅŸlandı.

Yapılan çalışmalar kapsamında, Trabzon'un Maçka ilçesi Akarsu Mahallesi Karakabanaltı Yaylası mevkisinde sığınak, bu sığınağın 100 metre kuzeyinde depo ile Bakımlı Mahallesi Hocaçayırı mezrası Kelektaşı sırtları mevkisinde, Köprüyanı Mahallesi'nde ve Ormanüstü Mahallesi Köyüstü mezrasında da birer depo olmak üzere toplam bir sığınak ve 4 depo tespit edildi.

Sığınak ve depolardaki aramalarda tabanca fiÅŸeÄŸi, gıda ve yaÅŸam malzemeleri ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının talimatı ile delil niteliğindeki malzemelere el konuldu, diğer malzemelerin tamamı yerinde imha edildi.

Öte yandan yer gösterme ve operasyonel faaliyetlere Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde devam edildiÄŸi öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.