Sosyal Medya

Cumhur İttifakı'nda Abdullah Öcalan çatlağı: Kabul etmeyiz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti üyeleriyle iftar programında bir araya geldi. İftar yemeği sonrası salondaki kalabalığa seslenen Destici, YSK'nın İstanbul seçimini yenileme kararı, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine yönelik yasağın kaldırılması gibi güncel konularda önemli açıklamalarda bulundu.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılı vesilesiyle düzenlenen törenlere, tüm siyasi partilerin genel baÅŸkanlar düzeyinde davet etmiÅŸ olmasının çok önemli olduÄŸunu aktaran Destici, "Milletimiz Türkiye ittifakı görmek istiyor. Bu Türkiye ittifakının bir fotoÄŸrafıydı. Partilerimiz, siyasi görüÅŸlerimiz, Türkiye meselelerine bakış açımız ve ideolojilerimiz farklı olabilir. Biz memleketimiz, devletimiz, milletimizin ihtiyaç duyduÄŸu anlarda bir araya gelmeliyiz. Ülkemiz olaÄŸanüstü bir süreçten geçiyor. Suriye’nin kuzeyindeki, Akdeniz havzasındaki geliÅŸmeler, Türkiye’nin hava sahasını güçlendirmek için Rusya ile vardığı S-400 anlaÅŸması ve buna karşılık ABD’ye temsilen meclisine F-35’lerin verilmemesi; üzerine birtakım yaptırımların uygulanması konusunda bunlar çok ciddi geliÅŸmelerdir. Biz bu ciddi geliÅŸmeler karşısında mutlaka birlik olarak bu meselelerin üstünden gelebilir" diye konuÅŸtu.
 
‘YSK KARARINA SAYGI DUYULMASI GEREK’
 
Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminin yenilenmesine iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan Destici, itirazların seçimin bir parçası olduÄŸunu söyledi. Seçim sonuçlarında birtakım eksiklik ve hata gören herkesin itiraz edebileceÄŸini savunan Destici, “Bizim veya baÅŸka partilerin itiraz ettiÄŸi noktalar oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da bunları toplayıp deÄŸerlendiriyor. Bunun içerisinde sadece YSK’da iyi olan hakimler yok. Biliyorsunuz 4 siyasi partinin de YSK’da temsilcileri var. Önlerindeki kanunlara ve yetkiye göre bir karar veriyorlar. Biz YSK’nın kararını bu çerçeveden deÄŸerlendiriyoruz. Saygı durulması gerektiÄŸini söylüyoruz. Nihayetinde son karardır." dedi. 
 
'TÜRKÄ°YE CUMHURÄ°YETÄ° DEVLETÄ°, BUNA MÜSADE EDEMEZ' 
 
Destici, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüÅŸmesine yönelik yasağın kaldırılmasını da eleÅŸtirerek, ÅŸunları söyledi:
 
"Ben bunun yanlış olduÄŸunu çok açık yüreklilikle ifade ediyorum. Ä°fade etmeye de devam edeceÄŸim. Bu konuda hiç kimse bizi ikna edemez. Öncelikle vicdanen bakıyorum. O ÅŸehitlerimizin, Aybüke öÄŸretmenin, Necmettin öÄŸretmenin, kundaktaki bebeklerin anneleri ve babalarıyla, avukatlarıyla görüÅŸme ÅŸansı yok. Onların yoksa terörist başının hiç olmaması lazım.
 
Bunun hiçbir gerekçesi olamaz. Hele Ä°stanbul seçimleri üzerinde bir süreç olarak bu iÅŸletiliyorsa, bunu hiç kabul edemeyiz. Bunu bir tuzak olarak görürüz. Bunun bir tuzak olduÄŸunu da Cumhur Ä°ttifakımızın deÄŸerli ortaklarına çok açık yüreklilikle söyleriz. Apo’nun avukatlarıyla görüÅŸmesi demek, Kandil’le, PYD, YPG, HDP ile görüÅŸmesi demektir. Bilgi alışveriÅŸi yapması demektir ve oraları yönetmesi anlamına gelir. Buna Türkiye Cumhuriyeti Devleti müsade edemez."
 
Kaynak: Sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.