Sosyal Medya

Güncel

Binlerce kişi Londra'da Filistin için yürüdü

İngiltere'nin başkenti Londra'da Filistin yanlısı sivil toplum örgütleri, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 71. yılı için yürüdü.



Filistin Dayanışma Kampanyası ile Savaşı Durdur Koalisyonunun başını çektiÄŸi çok sayıda sivil toplum örgütünün Londra’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi yürüyüÅŸe binlerce gösterici katıldı.

Filistinli aktivist Ahed Tamimi’nin de yer aldığı yürüyüÅŸ öncesinde göstericiler, Ä°ngiliz kamu yayın kuruluÅŸu BBC’nin önünde toplandı.

Kent merkezini geçerek BaÅŸbakanlık ofisi "10 Numara”nın yer aldığı Downing Street önünde son eren yürüyüÅŸte Ä°srail’in Filistin’e yönelik saldırıları ile Gazze ablukasını protesto eden döviz ve pankartlar taşındı.

Nekbe'nin 71. yılı öncesinde gerçekleÅŸtirilen yürüyüÅŸe katılan göstericilerden Allison Pierce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin’de olup bitenleri "korkunç" diye nitelendirdi.

"Filistinlilere yapılanlar beni dehÅŸete düÅŸürüyor." ifadesini kullanan Pierce, "Bence bu bir cinayet, bir soykırım. Ä°nsanlık dışı bir trajedi. Buraya Filistinliler için geldim. Filistinliler de bir millet ve ülkelerini geri almaları gerekiyor." diye konuÅŸtu.

"Dünyanın gözleri önünde öldürülüyorlar"

YürüyüÅŸe katılmak için Southampton kentinden geldiÄŸini belirten gösterici Glen Oliver da Filistinlilerin soÄŸukkanlı bir biçimde öldürüldüÄŸünü, uluslararası toplumun ise buna tepki göstermediÄŸini söyledi.

Gazzelilerle dayanışma için yürüdüÄŸünü anlatan Oliver, ÅŸöyle devam etti:

"Dünyanın gözleri önünde öldürülüyorlar. Bu insanlar, terör devleti Ä°srail tarafından soÄŸukkanlılıkla öldürülüyor ve Ä°srail’e dokunulmuyor. Ä°srail ne isterse ve ne zaman isterse yapıyor ancak kimsenin ona bir ÅŸey dediÄŸi yok. Aptal DışiÅŸleri Bakanımız Jeremy Hunt, Hamas’ın attığı birkaç bombayı kınıyor ama 7 gün 24 saat evlerin bombalandığı Gazze’nin yıkımı hakkında hiçbir ÅŸey söylemiyor."

Sadece geçen hafta 25 Filistinlinin öldürüldüÄŸünü aktaran Oliver, "Eurovision ÅŸarkı yarışması komik bir biçimde Tel Aviv’de yapılıyor. Bu boykot edilmeli. Bizim de bununla iÅŸimiz olamaz. Gazze’deki kanın durması gerekiyor. Filistinlilerin yanında yer almalıyız." dedi.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de Ä°srail'in iÅŸgal ettiÄŸi Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe (Büyük Felaket)" olarak anıyor. Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs 1967'den bu yana Ä°srail iÅŸgali altında bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.