Sosyal Medya

Seçim tekrarında Binali Yıldırım'ın adaylık muammasına açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak - Yeniden seçim olursa aynı adaylar yarışacak. Seçmen aynı olacak, sadece sandık başkanları değişecek. İstifa gibi bir durum olmazsa aynen devam edecek.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali Ä°hsan Yavuz, parti genel merkezinde Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanlığı seçimlerine iliÅŸkin olarak bir basın toplantısı düzenledi.

"Organize usulsüzlük haline karşı olaÄŸanüstü itirazda bulunduk" diyen Yavuz'un açıklamalarının devamında öne çıkanlar ÅŸöyle:

- Yapılan araÅŸtırmalar bize gösterdi ki ne ileri sürdüysek hepsi doÄŸru çıkıyor. Bir ÅŸeyler oldu doÄŸru, bunlar sandık başı organizasyonuyla oldu dedik. Ä°ki yıl öncesinden baÅŸlayarak tam bir organizasyon içerisinde sandık başında hile yapmaya dönük bir takım iÅŸ ve iÅŸlemlerin olduÄŸunu çok net bir ÅŸekilde görüyoruz.

- Ä°stanbul’da kesinlikle bir ÅŸeyler oldu. Neden bunu söylüyorum? 29 bin oy 13 bine indiyse ki, ÅŸimdi kısıtlı, cezaevinde bulunanların oy kullandığını da gördük. farkın azaldığını söylüyor. Ä°stanbul’da bir ÅŸey olmadığını hiç kimsenin iddia etmesi mümkün deÄŸildir. CHP lehine bir ÅŸeyler olduÄŸunu ifade edebiliriz. Usulsüzlükleri CHP koordine etti demedik.

- Ama birileri yaptı, bu CHP’nin iÅŸine yarasın diye yapıldı dedik. Ve CHP’ye de hep seslendik. Sesinizi çıkartmazsanız, sesinizi çıkarmamanız bir yana; örtmeye çalışırsanız bu gelecekte sizi de vurur. Bu doÄŸru deÄŸil. Türkiye’nin ikinci partisine bu yakışmaz, gelin bu süreci arındıralım diye seslendik.

'YSK KARARINI BEKLEMEYE GEÇECEĞİZ'

- Bütün bunları anlatırken de dedik ki, bir ÅŸeyler oldu doÄŸru ve bu bir ÅŸeyler sandık başında oldu. Sandık başı organizasyonuyla oldu dedik. Benim size açıklayacağım bir takım bilgiler ve belgeler var bugün. Ondan sonra da biz süreci kapatacağız ve YSK kararını beklemeye geçeceÄŸiz.

- Ä°ki yıl öncesinden baÅŸlayarak, tam bir organizasyon içerisinde sandık başında hile yapmaya dönük bir takım iÅŸ ve iÅŸlemlerin olduÄŸunu görüyoruz. Bakınız, YSK’nın bir kararı var. 1999 yılında verdiÄŸi karar ÅŸöyle. Seçim hizmetlerinin saÄŸlıklı yürütülebilmesi için sandık kurulu baÅŸkan ve üyelerinin tarafsız kiÅŸilerden oluÅŸması gerekmektedir. Ä°leride partilerce yapılacak itirazlar üzerine, bu bölgelerdeki seçimlerin iptaline sebebine sebebiyet vereceÄŸinden… diye karar veriyor. Biz ne diyoruz? Sandığın başında gerçekten çok ağır kusurlar var, hatta kasıtlar var dedik.

- Bir tane ilçe seçim kurulu baÅŸkanı kararı var elimde. Bankalara yazı yazıyor. Diyor ki, ben her birinizden sandık başına, sandık kurulu üyesi olarak kiÅŸi alabilirim diyor. Bunu 19,01,2019’da diyor. Peki böyle bir madde var mı? Yok. Bu madde 2017’de mülga edilmiÅŸ, yok. Peki bu madde olsaydı bu anlama mı geliyordu? Yok, o da yok. O zaman sormak gerekir, ilçe seçim kurulu baÅŸkanları yasa yapma yetkisine sahip midir?

- Ä°stanbul, Maltepe ve AtaÅŸehir'de sandıkta usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla baÅŸlatılan soruÅŸturmalara ÅŸaşırmadık, biz de bir ekip kurarak bir süredir araÅŸtırıyorduk. Çok farklı kiÅŸilere yöneltilecek suç duyuruları olacağını ifade edebilirim ÅŸimdiden.

- (YavaÅŸ'ın 2014'teki baÅŸvurusu) Ben meseleyi enine boyuna araÅŸtırdım. ArkadaÅŸlar bir tane somut hadiseden bahsedilmiyor. Biz bugüne kadar ortaya çıkmayan handikapları ortaya koyduk.

-  YSK ve seçim kurulları bugün yaÅŸananlardan ibret alarak elinden geleni yapmalı. Siz basın mensuplarına da bu doÄŸrultuda iÅŸ düÅŸüyor.

- Yeniden seçim olursa aynı adaylar yarışacak. Seçmen aynı olacak, sadece sandık baÅŸkanları deÄŸiÅŸecek. Ä°stifa gibi bir durum olmazsa aynen devam edecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.