Sosyal Medya

Terörist Bağdadi'nin yeni görüntülerinde kritik Türkiye detayı

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, terör örgütü IŞİD'in sözde lideri Bağdadi'nin servis edilen görüntülerinin kısa deşifresini yaptı. Ağar, "Dikkat çeken dosya ise "Vilayet-i Türkiye" yazanı. Bu ifade ilk defa gözüktü. Üzerinde "Vilayet-i Türkiye" yazan bu dosyanın özellikle Bağdadi’ye sunulurken gösterilmesi, videonun anafikri hakkında ipuçları veriyor. IŞİD daha önceki sözde haritalarında PKK’yla benzer şekilde Türkiye’yi 3’e bölmüştü. Güneydoğu’ya sözde Kürdistan, kuzey bölgeleri sözde Kafkasya vilayetine dahil etmiş, geri kalanına da Anadolu demişti. Şimdi de Vilayet-i Türkiye diyor. Demek ki geri birleştirmiş! Bu video da Türkiye, Türkiye’nin iradesi, İstikrarı, Güvenliği, Hassasiyetleri, Kararlılıkları, ve Yapacakları... IŞİD üzerinden TEHDİT ediliyor. Bu resmen bir ŞANTAJ VİDEOSU!" ifadelerini kullandı



Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah AÄŸar, 5 yıl aradan sonra ilk kez görüntüleri yayılanan terör örgütü IŞİD'in sözde lideri BaÄŸdadi ile ilgili "5 yıl önce Musul El Nuri el Kebir camisindeki hutbesinden sonra ilk kez görüntü veren BaÄŸdadi’nin yaÅŸlandığı, sakallarındaki beyazların arttığı, bu nedenle sakallarını boyadığı (kınaladığı) ve ten renginin deÄŸiÅŸtiÄŸi görülüyor" ifadelerini kullandı.
 
AÄŸar, servis edilen BaÄŸdadi'nin görüntülerinin kısa deÅŸifresini yaptı.
 
Abdullah AÄŸar'ın yazısı ÅŸöyle:
 
"Servis edilen BaÄŸdadi görüntülerinin kısa deÅŸifresi:
 
5 yıl önce Musul El Nuri el Kebir camisindeki hutbesinden sonra ilk kez görüntü veren BaÄŸdadi’nin yaÅŸlandığı, sakallarındaki beyazların arttığı, bu nedenle sakallarını boyadığı (kınaladığı) ve ten renginin deÄŸiÅŸtiÄŸi görülüyor.
 
Usame Bin Ladin, Zerkavi, Zehaviri tarzı bir poz vermiş..
 
O da Usame Bin Ladin, Zerkavi, Zehaviri gibi silah olarak AKS-74U tercih etmiÅŸ.
 
Rus yapımı AKS-74U makinalı tabanca yakın mesafede UZÄ°, MP-5 gibi diÄŸer makinalı tabancalardan daha büyük güç üretmesiyle ve daha uzaÄŸa daha istikrarlı atmasıyla biliniyor. Rus Spetsnaz'ların da tercihi. (Zehaviri’de + GP-25 B/A lançer var)
 
BaÄŸdadi’nin üzerinde bir taktik yelek var. 
 
Bu yelekler özel güvenlik ÅŸirketlerinin sırtında 2003 iÅŸgaliyle birlikte coÄŸrafyaya girdi. Åžarjör mühimmat teçhizat yaÅŸam malzemesi her ÅŸeyi içerine doldurabiliyorsunuz.
 
Kaybettikleri ellerindeki son toprak parçası Deyr ez Zur’un güneyinde alandan “BaÄŸhoz savaşı” diyerek baÅŸlıyor. 
 
“BaÄŸhoz Savaşı”nın bittiÄŸini söylüyor.
 
Burada görüntülerin 22 Mart 2019 sonrası çekildiÄŸine gönderme var.
 
Sonra örgütünün propagandasına giriÅŸiyor. Elemanlarının (o cihatçı olarak tanımlıyor) herhangi bir alanı teslim etmedikleri Beyji (Irak), Sirte (Libya), Musul (Irak), Rakka (Suriye) ve Baghouz’a (Suriye) gündem ederek, sonuna kadar savaÅŸtıklarını ve öldüklerini söylüyor.
 
Bundan sonra “Yıpratma Savaşı” yapacaklarını söylüyor.
 
Bu aslında geçmiÅŸe dönüÅŸ. HücreselleÅŸme, mikrolaÅŸma, sofistike terör eylemlerine giriÅŸme, halkın kılcal damarlarında gezme, yeniden toparlanma, istikrarsızlık üzerinden fırsat kollama.
 
BaÄŸdat, Mali, Borkina Faso ve Afganistan'daki yeni cihatçı teröristlerin ve örgütlerin baÄŸlılık yeminini kabul ediyor.
 
Bu sayede çökmediÄŸini, büyümeye devam ettiÄŸini göstermek istiyor.
 
Aslında çokta yanlış deÄŸil. Radikal terörün sadece fiziki varlığıyla mücadele radikal terörü bitirmiyor, aksine sıçratıyor ve büyütüyor. 
 
Sri Lanka'dan ve orada yeni biatlardan bahsediyor. Sri Lanka’nın BaÄŸhoz’a misilleme olduÄŸunu söylüyor.
 
Bu da görüntülerin son 8-9 gün içinde çekildiÄŸini gösteriyor.
 
Ayrıca Cezayir ve Sudan devlet baÅŸkanlarının görevinden de söz ediyor!
 
Servis edilen bu videoda çeÅŸitli dosyalar görülüyor.
 
Irak-Åžam, Horasan, Yemen, Batı Afrika, Tunus, Libya, Sina, Somali, Kafkasya ve Orta Afrika gibi IŞİD’in kendini gösterdiÄŸi sözde eski vilayetlerin isimleri bu dosyalarda yazıyor. Dikkat çeken dosya ise "Vilayet-i Türkiye" yazanı.
 
Bu ifade ilk defa gözüktü.
 
Üzerinde "Vilayet-i Türkiye" yazan bu dosyanın özellikle BaÄŸdadi’ye sunulurken gösterilmesi, videonun anafikri hakkında ipuçları veriyor.
 
IŞİD daha önceki sözde haritalarında PKK’yla benzer ÅŸekilde Türkiye’yi 3’e bölmüÅŸtü. GüneydoÄŸu’ya sözde Kürdistan, kuzey bölgeleri sözde Kafkasya vilayetine dahil etmiÅŸ, geri kalanına da Anadolu demiÅŸti.
 
Åžimdi de Vilayet-i Türkiye diyor.
 
Demek ki geri birleÅŸtirmiÅŸ!
 
Bu video da Türkiye, 
 
Türkiye’nin iradesi, 
 
İstikrarı,
 
GüvenliÄŸi,
 
Hassasiyetleri,
 
Kararlılıkları,
 
ve
 
Yapacakları...
 
IŞİD üzerinden TEHDÄ°T ediliyor.
 
Bu resmen bir ÅžANTAJ VÄ°DEOSU!
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.