Sosyal Medya

Venezuela'da darbe giriÅŸimi oluyor

Kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı darbe çağrısında bulundu. Amerikancı Guaido, "Venezuela halkı sokaklara! Silahlı Kuvvetler seferberliğe devam! İşgalin sona erdiğini kesinleştirene değin, ki artık dönüş yok, devam." dedi. Venezuela askerleri, darbe girişimine karşı yolları kamyonlarla kapattı. Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Venezuela Savunma Bakanı tarafından "Bu darbeyi reddediyoruz" açıklaması yapıldı. Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi lideri Cabellos, halkı Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayı önüne çağırdı.



Kendisini geçici devlet baÅŸkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) BaÅŸkanı Juan Guaido, Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'ya karşı darbe çaÄŸrısında bulundu.

Amerikancı Guaido "Venezuela Halkı, sokaÄŸa çıkmamız, demokratik güçlere destek vermemiz ve özgürlüÄŸümüzü yeniden kazanmamız gerekiyor. Örgütlenin ve hepiniz önemli askeri birimlere gidin. Karakas halkı Carlota’ya." açıklaması yaptı.

Venezuela'da yerel saat ile 06.33 sıralarında açıklama yapan Guaido, "Milli Silahlı Kuvvetler doÄŸru kararı verdi. Venezuela halkının desteÄŸine, anayasımızın meÅŸruiyetine ve tarihin haklı ve doÄŸru tarafında olmanın güvencesine sahipler. IÅŸgalin sona ermesi için kuvvetler harekete geçmeli." dedi.

Venezuela halkını sokaklara çağıran Guaido "Venezuela halkı sokaklara! Silahlı Kuvvetler seferberliÄŸe devam! Ä°ÅŸgalin sona erdiÄŸini kesinleÅŸtirene deÄŸin, ki artık dönüÅŸ yok, devam." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YOLLAR KAPATILDI

Venezuela askerleri, darbe girişimine karşı yolları kamyonlarla kapattı.

HÜKÜMET AÇIKLADI

Venezuela hükümeti, muhalefetle baÄŸlantılı bir grup askerin darbe giriÅŸimi baÅŸlattığını ve giriÅŸimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

"BU DARBEYÄ° REDDEDÄ°YORUZ"

Venezuela Savunma Bakanı tarafından "Bu darbeyi reddediyoruz" açıklaması yapıldı.

Venezuela BirleÅŸik Sosyalist Partisi lideri Cabellos, halkı Maduro'yu savunmak için baÅŸkanlık sarayı önüne çağırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.