Sosyal Medya

Güncel

Washington Post: Trump yönetimi, Yemen'deki Suudi katliamlarının suç ortağıdır

Washington Post gazetesi yayın kurulu, Suudi Arabistan'ın Yemen'de neden olduğu ölümlerde Trump yönetiminin de payının olduğunu savunan bir başyazı yayımladı. Yazıda şu çarpıcı ifadeler yer aldı: Trump yönetimi, en son okul ve hastane bombardımanında olduğu gibi Yemen'de devam eden katliamlarda suç ortağıdır.



Amerikan Washington Post (WP) gazetesi yayın kurulu, 'Trump yönetimi, Suudi katliamlarının suç ortağıdır' baÅŸlıklı bir baÅŸyazı yayımladı.
 
Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyonun, 26 Mart'tan bu yana Kitaf'ta bir hastaneyi ve Sana'da bir okulu bombaladığı ve bu saldırılarda 12'si çocuk en az 21 sivilin hayatını kaybettiÄŸi anımsatılan yazıda, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) soruÅŸturmasında sayısız savaÅŸ suçunun tespit edildiÄŸi vurgulandı.
 
"BaÅŸkan Donald Trump, ABD'nin Yemen'deki savaÅŸa dahlini sonlandıracak yasa tasarısını veto ederek bu kaydı yok saydı. BaÅŸkan, söz konusu tasarının kendi anayasal otoritesini zayıflattığını ve Yemen'de Suudi koalisyonuna eÅŸlik eden hiçbir Amerikan askerinin olmadığı gerekçesiyle tasarının gereksiz olduÄŸunu savundu." ifadesine yer verilen baÅŸyazıda, ABD'nin Suudi Arabistan'a saÄŸladığı lojistiÄŸin ve istihbarat bilgilerinin, Trump tarafından "bölgedeki düÅŸmanlıklarla ilgisiz" sayıldığı kaydedildi.
 
"KONGRE BAÅžKA BÄ°R YOL BULMALI"
 
BaÅŸyazıda, "Gerçekte Suudilerin bombalamaları ABD'nin desteÄŸi, bomba satışı ve diÄŸer materyallerin temini olmaksızın sürdürülebilir olmazdı. Bu, Trump yönetimini, en son okul ve hastane bombardımanında olduÄŸu gibi Yemen'de devam eden katliamlarda suç ortağı yapar. Ayrıca Kongre, dış politikadaki aşırı umursamaz tavrı içerideki emsalsiz baskısı ile örtüÅŸen Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından yönetilen Suudi rejimiyle iliÅŸkilerinde ABD'nin bir politika deÄŸiÅŸikliÄŸine gitmesi için baÅŸka bir yol bulmalı." deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.
 
Gazetenin baÅŸyazısında, ABD Senatosunda kabul edilen tasarının önerdiÄŸi "Yemen'deki bombalamalar durana kadar Riyad'a silah satımının durması" ve "Cemal Kaşıkçı cinayetinin faillerinin hesap vermesi" baÅŸlıklarının önemine vurgu yapıldı.
 
"DAHA FAZLA KATLÄ°AMA DAVETÄ°YE ÇIKARIRI
 
Senato Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi BaÅŸkanı Cumhuriyetçi James Risch'in yeni bir tasarı üzerinde çalıştığı ve bu tasarıda Veliaht Prens bin Selman'ın, Kaşıkçı cinayeti sorumluları arasında gösterilmediÄŸine dikkat çekilen baÅŸyazıda, "Amerikan istihbarat topluluÄŸu, Veliaht Prensin, Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olduÄŸu sonucuna vardıktan sonra ona serbest geçiÅŸ imkanı vermek, daha fazla katliama davetiye çıkarmaktır." ifadesi kullanıldı.
 
ABD Kongresinin her iki kanadında da kabul edilerek BaÅŸkanın önüne gelen ve ABD'nin Yemen'de devam eden savaÅŸta Suudi Arabistan'a verdiÄŸi desteÄŸi kesmesini öngören yasa tasarı, 16 Nisan'da Trump tarafından veto edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.