Sosyal Medya

Sri Lanka'da intihar bombacılarının görüntüleri ortaya çıktı

Paskalya Yortusu sırasında yaşanan terör saldırılarının ardından Sri Lanka hükümeti "İlk bulgulara göre terör saldırılarının Yeni Zelanda'daki cami saldırısına misilleme olduğunu düşünüyoruz" açıklaması yaptı. Terör saldırısını gerçekleştiren intihar bombacılarının, saldırıdan önceki görüntüleri de ortaya çıktı.



Sri Lanka'da Paskalya Yortusu sırasında yaÅŸanan korkunç terör saldırılarının ardından Sri Lanka hükümetinden yeni açıklamalar, gelmeye devam ediyor. 
 
Terör saldırıyla ilgili inceleme ve soruÅŸturma kapsamında çok sayıda ÅŸüpheli gözaltına alınırken, bugün Sri Lanka hükümeti bir açıklama yaptı. Sri Lanka Savunma Bakanı Ruwan Wijewardene "Yaptığımız soruÅŸturma kapsamında ilk bulgulara göre bu terör olayının Yeni Zelanda’daki cami saldırısına misilleme olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Bu saldırı JMI ile birlikte Ulusal Tevhid Cemaati isimli örgüt tarafından gerçekleÅŸtirildi" dedi.

19-04/23/ana-manset-1556012752.jpg

19-04/23/ana-manset-1556012781.jpg


Öte yandan Sri Lanka hükümeti, intihar bombacılarının saldırıların yapıldığı kilise ve otellere giderken çekilmiÅŸ görüntüleri de paylaÅŸtı.

19-04/23/ana-manset-1556013267.jpg

NE OLMUÅžTU?
 
Sri Lanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin düzenlendiÄŸi Kochchikade kentindeki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile baÅŸkent Kolombo'daki beÅŸ yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.
 
Saldırıların ardından baÅŸkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuÅŸtu.
 
Sri Lanka makamları, saldırılarda 310 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, 500'den fazla kiÅŸinin yaralandığını açıklamıştı. Saldırılarda, Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve YiÄŸit Ali ÇavuÅŸ da yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.