Sosyal Medya

Güncel

Hakan Albayrak: Ömrü boyunca Kemalizm ile mücadele eden bir adama kin duymalarını anlarım, fakat düşmanlıkta da bir asalet olmalı

Hakan Albayrak- Karar



Osmanlılar Ä°lim ve Ä°rfan Vakfı Genel Sekreteri Ali Ä°hsan Bahadır, Ä°stanbul’daki özel bir hastanede yoÄŸun bakıma alınan 86 yaşındaki tarihçi Kadir MısıroÄŸlu’nun durumu hakkında evvelki gün -Ä°HA’ya- ÅŸu açıklamayı yaptı:
 
“Bir buçuk yıldır diyabetik ÅŸeker rahatsızlığından dolayı hastanedeyiz, zaman zaman gelip gidiyoruz. Buna baÄŸlı kanda oluÅŸan enfeksiyon sebebiyle üstadımız ÅŸu anda yoÄŸun bakıma alınmış durumda. Enfeksiyonu düÅŸürmeye çalışıyorlar. Åžu anki seyir biraz ciddi. Bütün muhiplerinden dua bekliyoruz, istirham ediyoruz.”
 
Åžafi Allah’tan ÅŸifa diliyorum Kadir AÄŸabeyimize.
 
***
 
YUNAN MEZALÄ°MÄ° – Türk’ün Siyah Kitabı müellifinden bahsediyoruz, hey!
 
Milletin mukaddesatıyla savaÅŸta Yunan iÅŸgal ordusunu geride bırakanları telin maksadıyla söylediÄŸi bir sözden ötürü MısıroÄŸlu’nu “Yunan hayranı, Türk düÅŸmanı” ilan etmek son derecede zalimce idi.
 
Son derecede?
 
Yok, daha ileri derecesi de varmış.
 
MısıroÄŸlu’nun yoÄŸun bakıma alındığı haberini kına yakarak, zevkten dört köÅŸe olarak, sevinçten göbek atarak karşılayan sayısız “Atatürkçü”nün / Kemalist’in ‘Ooooh, sefam olsun’ içerikli sosyal medya paylaşımlarını okurken ürperdim.
 
***
 
Ömrü boyunca “Atatürk” kültü ve Kemalizm ile mücadele eden bir adama kin duymalarını anlarım, düÅŸmanlıklarını yadırgamam; fakat düÅŸmanlıkta da bir asalet olmalı.
 
YoÄŸun bakımda yatan hastayla uÄŸraÅŸmayacak kadar, hele hasta yakınlarının yanında hiç uÄŸraÅŸmayacak kadar edebi olmalı insanın.
 
Sosyal medyada MısıroÄŸlu’nun hayatî derecede ciddi saÄŸlık sorunuyla dalga geçmek, bu konuda espri yarıştırmak, ulu orta gülüp eÄŸlenmek nedir?
 
Azgınlık.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.