Sosyal Medya

Kürsü

Abdülaziz Kıranşal: Müslüman bir toplum nasıl çökertilir?

Abdülaziz Kıranşal- Milli Gazete



Müslüman bir toplumu çökertmek istiyorsanız, önce ev hanımlığını ve anneliÄŸi deÄŸersizleÅŸtirin ki evde ana kalmasın. Evde ana kalmayınca nesiller televizyonun ve internetin emzirip büyüttüÄŸü ruhsuz, kimliksiz ve merhametsiz nesiller olarak yetiÅŸsin.
 
Bir toplumu yıkmak istiyorsanız, o toplumun babalarını borca, kredi kartı batağına, geçim derdine, iÅŸsizliÄŸe ve açlığa mahkûm edin ki ne eÅŸlerine, ne evlatlarına, ne de ailelerine ayıracak vakitleri kalsın. Taksit ödemekten, kirayı denkleÅŸtirme derdinden, çocuklarının okul masraflarını düÅŸünmekten baÅŸka bir ÅŸey düÅŸünmeye mecalleri kalmasın…
 
Bir toplumu çürütmek istiyorsanız, evliliÄŸi pahalılaÅŸtırıp, nikâhsız birlikteliÄŸi ucuzlatın ki genç nesiller haram yollara tevessül etsin. Zinayı kolaylaÅŸtırıp evliliÄŸi zorlaÅŸtırın ki nesiller, flörtün, ahlaksızlığın pençesinde eriyip gitsin. Aile politikalarıyla, nafaka kanunlarıyla, pozitif ayrımcılıkla aileye darbe üstüne darbe indirin ki toplumun çekirdeÄŸi çürüyüp gitsin…
 
Bir toplumu ifsad etmek istiyorsanız, helal lokmayı ve helal kazancı zorlaÅŸtırın ki midelere giren haram lokmalarla o toplumun kimliÄŸini, özünü, ruh kökünü ve karakterini deÄŸiÅŸtirebilesiniz. Faizli esnaf kredileriyle, evlilik ve düÄŸün kredileriyle, BESLER’le, piyangoyla, promosyonlarla bir ÅŸekilde herkesi faize ve harama bulaÅŸtırın, hiç olmazsa faizin tozuna bulaÅŸtırın ki o toplum Allah’ın yardımını ve muhafazasını kaybetsin.  Midelere giren haram lokmalar, duaların ve ibadetlerin kabul olunmasına engel olsun.
 
Bir toplumu bitirmek istiyorsanız, o toplumun âlimlerini, hocalarını, imamlarını itibarsızlaÅŸtırın ki toplumu derleyip toparlayacak, onlara rehberlik edecek, istikamet belirleyecek olan âlimlere güven kalmasın. Onları kendi aralarında birbirine düÅŸürün, halkın önünde tartıştırın, her birine farklı bir ÅŸey söyletin ki halkın nazarında itibarları zedelensin. Ä°mamları ve hocaları komedi filmlerinin ve fıkraların baÅŸkarakteri haline getirip gözden düÅŸürün ki kriz anlarında rehberlik yapıp safları tahkim edecek kimse kalmasın. Cemaatleri, dernekleri, tarikatları asli vazifelerinden uzaklaÅŸtırıp ihale kovalama ve kadro yerleÅŸtirme derdine düÅŸürün, onlarla ilgili kafalarda soru iÅŸaretleri ve korkular üretin ki toplumu irÅŸad edecek kimse kalmasın.
 
Bir toplumu mahvetmek istiyorsanız, öÄŸretmenleri itibarsızlaÅŸtırın ki öÄŸrencileri bile onları ciddiye almasın ve onların üzerinde hiçbir yaptırımları kalmasın. Velilerin fırçaladığı, talebesinin hakaret ettiÄŸi, yöneticisinin kıymet vermediÄŸi sıradan memurlara dönüÅŸsünler. Sonunda ne bir nesil yetiÅŸtirebilecek heyecanları, ne toplumu ıslah edebilecek aÅŸkları, ne de zorluklarla baÅŸa çıkabilecek azimleri kalsın.
 
Bir toplumu periÅŸan etmek istiyorsanız, o toplumu dizilerden, yarışma programlarından, yemek, evlilik ve magazin programlarından baÅŸlarını kaldıramayacak hale getirin ki gerçek hayatla baÄŸları kopsun. Diziler vesilesiyle ahlaksızlığı yasak aÅŸk, zinayı seviyeli birliktelik, adatmayı sıradan bir iÅŸ olarak gösterin ki toplumun temelleri sarsılsın.
 
Bir toplumu yok etmek istiyorsanız, Müslüman siyasetçilere güveni sarsın ki Müslümanlar ve Ä°slami siyaset, toplumun nazarında bir umut ve bir alternatif olmaktan çıksın. Siyasi söylemi her daim Ä°slami söylemin üstünde tutun ki hedefler, idealler ve yola niçin çıkıldığı zamanla unutulsun. Siyasi farklılıkları Ä°slami birlikteliklerin önüne geçirin ki gerektiÄŸinde toplumu tek saf haline getirecek hiçbir ÅŸey kalmasın.
 
Bir toplumu çözmek istiyorsanız, Peygamberi dini alanın dışına itin ki halkın Ä°slami yaÅŸamında yegâne örnek ortadan kalksın. Sürekli bize Kur’an yeter deyin ki Peygamberin sözünün yerine kendi aklınızı koyup toplumu istediÄŸiniz gibi yönlendirebilesiniz ve Kitap’ı kafanıza göre yorumlayabilesiniz. GeleneÄŸi, geçmiÅŸ birikimi itibarsızlaÅŸtırın ki o toplumun geleceÄŸini de yok edebilesiniz. Bidatleri ve hurafeleri yaygınlaÅŸtırın ki hakikati perdeleyebilesiniz.
 
Bir toplumun kökünü kurutmak istiyorsanız, özellikle sakallıların, baÅŸörtülülerin, namazlıların yalan söylemesini, iftira atmasını, haksızlık yapmasını, kul hakkına girmesini, sözünde durmamasını, borcunu ödememesini, harama bulaÅŸmasını, kirlenmesini, örselenmesini ve yıpranmasını saÄŸlayın ki toplumun Müslüman kimliÄŸe zerrece güveni kalmasın. Müslümanlara olan güveni de bitirebilirseniz artık oturup rahatlıkla kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Çünkü hedefinize ulaÅŸmışsınız demektir.

1 Yorum

  1. Fatih

    Nisan 18, 2019 PerÅŸembe 08:26

    Bunların hepsine katılıyorum da, Abdülaziz bey bir hususu eksik bırakmış. Bir toplumu çökertmek istiyorsanız, hepsinden önemlisi gider hainlerle işbirliği yaparsınız.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.