Sosyal Medya

Abdullah Gül İstanbul Seçimleri hakkında konuştu: Bize yapılan yanlışları güçlü olunca başkalarına yapmamalıyız

Odatv'den Ayşe Baykal'a konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki seçim sonuçlarını değerlendirdi. "Vaktiyle bize yapılan yanlışları güçlü olunca biz başkalarına yapmamalıyız" diyen Gül, Türkiye'nin demokrasi gücünün büyük olduğuna inandığını söyledi.



Türkiye'nin 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'le bir araya gelen Odatv yazarı AyÅŸe Baykal, Gül'ün kurulacağı ileri sürülen yeni parti iddialarıyla ilgili ser verip sır vermediÄŸini belirtti.

Gül'e "Hakkınızda bu kadar yazılıyor, çiziliyor, hiç mi gaza gelmiyorsunuz?" diye sorduÄŸunu aktaran Baykal, Gül'ün "CumhurbaÅŸkanlığı'ndan ayrıldığım gün günlük siyasete girmeyeceÄŸimi söylemiÅŸtim, aksi bir durum bize yakışmaz" dediÄŸini yazdı.

Gül'ün CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'dan bahsederken 'öfke ve kızgınlık' cümleleri kullanmadığını ifade eden Baykal, "Tayyip Bey ve Abdullah Bey'in siyasi görüÅŸ ayrılıklarını ÅŸöyle görüyorum: Tayyip Bey dünyayı düÅŸünce dünyasından okuyup deÄŸerlendiriyor, Abdullah Bey ise direkt okuyup deÄŸerlendiriyor" dedi.

'TÜRKÄ°YE'NÄ°N DEMOKRASÄ° GÜCÜNÜN BÜYÜK OLDUÄžUNA Ä°NANIYORUM'

31 Mart seçimleri öncesi ve sonrası yaÅŸananların bir vatandaÅŸ kendisini de endiÅŸelendirdiÄŸini kaydeden Baykal, Gül'e Ä°stanbul'daki seçim sonuçlarını nasıl deÄŸerlendirdiÄŸini de sordu.

Baykal, "Gül gelinen noktanın çok üzücü olduÄŸunu; vaktiyle bize yapılan yanlışları, bizim güçlü olunca baÅŸkalarına yapmamamız gerektiÄŸini anlattı. Türkiye’nin demokrasi gücünün büyük olduÄŸuna inandığını söyledi" diye yazdı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.