Sosyal Medya

Kemal Öztürk: AK Parti’nin fabrika ayarlarını CHP kullanıyor şimdi

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, AK Parti'nin 2002 yılındaki kuruluş felsefesini ve fabrika ayarlarını daha da ileri götürecek bir sisteme ihtiyacı olduğunu belirterek "Biz AK Parti’nin fabrika ayarlarına dönmesini beklerken, CHP bu ayarları kullanmaya başladı. Son seçimde bunu çok net bir şekilde gördüm" dedi.



Bir dönem Anadolu Ajansı (AA) Genel MüdürlüÄŸü görevini de üstlenen Kemal Öztürk, Yeni Åžafak'ta "AK Parti'nin fabrika ayarlarını CHP kullanıyor ÅŸimdi" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "AK Parti'nin kurucu aklı, kuruluÅŸ felsefesi, ürettiÄŸi politikalar ve siyaset dili, onu Türkiye'nin tam merkezine oturttu. Kimseye nasip olmayacak baÅŸarı, oy oranları, teveccüh, sahiplenme ve dünya çapında bir etkileÅŸim, bu sayede oluÅŸtu. Buna AK Parti'nin fabrika ayarları deniyor" ifadesini kullandı.
Öztürk ÅŸöyle devam etti:
 
"Uzun süredir AK Parti'nin fabrika ayarlarına geri dönmesi için yazarlar, aydınlar, siyasetçiler çaÄŸrı yapıyor.
 
Ben ise başından beri AK Parti'nin fabrika ayarlarına geri dönmeyi deÄŸil, AK Parti versiyon 2:0 geçmesini önerdim hep (10.10.2015).
 
Yani 2002 yılındaki kuruluÅŸ felsefesini ve fabrika ayarlarını daha da ileri götürecek bir sisteme ihtiyacı vardı AK Parti'nin.
 
AK Parti fabrika ayarlarına dönmediÄŸi gibi, baÅŸkaları tarafından karmaşık ve tuhaf kimlik tanımlamalarına bile muhatap oldu. Bir zamanlar "Ä°slami Kemalist AK Parti" tanımı yapanlar bile olmuÅŸ, partinin kimliÄŸi konusunda tartışmalar yaÅŸanmıştı hatırlayın (21.10.2017).
 
Benim AK Parti Versiyon 2:0 teklifim lüks kaldı. Fabrika ayarlarına dönmesine bile razı geldim artık.
 
SON SEÇÄ°MDE BUNU ÇOK NET BÄ°R ÅžEKÄ°LDE GÖRDÜM
 
Biz AK Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesini beklerken, CHP bu ayarları kullanmaya baÅŸladı. Son seçimde bunu çok net bir ÅŸekilde gördüm. Dikkatinizi çekerim, CHP, Ankara ve Ä°stanbul'u muhafazakar/milliyetçi adaylarla kazandı. Bu adayların seçim kampanyaları, kullandıkları dil, yöntemleri ve siyaset üslubu tam olarak AK Parti'nin 2002 yılındaki fabrika ayarlarıyla aynı.
 
Özellikle Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun seçim boyunca herkesi kucaklayan, güler yüzle herkese barış mesajları yollayan, tüm kesimlerin baÅŸkanı olacağı söylemleri, ErdoÄŸan'ın 1994 belediye baÅŸkanlığı ve 2002 BaÅŸbakanlık söylemleriyle birebir örtüÅŸüyor.
 
Seçimleri önde kapattıktan sonra çıkan krizi yönetmesini de dikkatlice inceleyin. Sanki ErdoÄŸan'ın ilk yıllarındaki kriz yönetmedeki sakinlik, sükunet, kuÅŸatıcı söylemlerini almış gibi.
 
CHP tabanı ve Ä°mamoÄŸlu'na diÄŸer oy verenlerin bütün öfke, kızgınlık, sertlik yanlısı içgüdüsel tepkilerine raÄŸmen, Ä°mamoÄŸlu tam tersi bir politika izliyor. Krizi yönetmesinde gösterdiÄŸi performansı, Ä°mamoÄŸlu'nu daha da popüler hale getirdi.
 
MANSUR YAVAÅž'IN ‘BALKON KONUÅžMASI'
CHP Genel Merkezi, özellikle CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde yapılan yanlışları ve ÅŸimdiye kadarki seçim politikalarını adeta terk etti. Hiç büyük miting yapmadılar, ÅŸiddetli tartışmalara girmediler, seçmeni korkutacak her ÅŸeyden kaçındılar.
 
Ä°stanbul tartışmalarında, KılıçdaroÄŸlu'nun Ankara'dan Ä°stanbul'a yürümesi beklenirdi ama yapmadı. Krizi yönetmeyi Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na bıraktı ve sessizce beklemeye geçti. Hiç konuÅŸmuyor dikkatinizi çekmiyor mu?
 
Mansur YavaÅŸ'ın seçimi kazandığı kesinleÅŸince yaptığı konuÅŸmayı da tekrar okuyun. ErdoÄŸan'ın her seçimden sonra yaptığı meÅŸhur balkon konuÅŸmasının aynısı olduÄŸunu göreceksiniz. Herkese selam veren, her kesimi kucaklayan, intikam almayacağını, kendisine oy vermeyenlerin de baÅŸkanı olacağını söyleyen açıklamaları, ortamın sakinleÅŸmesine ve krizin sükunetle geçmesine etki etti.
 
NEDEN AK PARTÄ° FABRÄ°KA AYARLARINA GERÄ° DÖNMÜYOR?
 
Tüm bunları eleÅŸtirmek için, CHP ve yöneticilerini de kötülemek için yazmıyorum. Aklın yolu birdir. CHP, AK Parti'nin nasıl kazandığını ve ne yaptığını incelemiÅŸ ve taklit etmeye baÅŸlamış. Olan budur. Bu da bir baÅŸarıdır.
 
AK Parti'nin Ä°stanbul krizini yönetme biçimini geleneksel fabrika ayarlarına çok uyduÄŸunu düÅŸünmüyorum ÅŸahsen. Evet, sadece hukuki yollara baÅŸvurması, bir oyunun bile kaybolmasına müsaade etmeyecek titizlikte olması, her defasında YSK'nın vereceÄŸi karara uyacağını vurgulaması doÄŸru ÅŸeyler.
Ancak seçim gecesinden bir gün sonra bazı medyada organlarında yer alan 'ÅŸaibe' haberlerinin tamamı valilik, emniyet, kaymakamlık tarafından yalanlandı. Bu da krizi yönetenlerin gücünü zayıflattı.
 
Peki neden AK Parti onu baÅŸarıdan baÅŸarıya koÅŸturan fabrika ayarlarına geri dönmüyor ya da Versiyon 2:0'a geçmiyor?
 
Bilmiyorum. Uzun zamandır bu sorunun cevabını arıyorum."
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.