Sosyal Medya

Güncel

Irak’tan 'İran Devrim Muhafızları' açıklaması

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusunu (DMO), terör örgütleri listesine alma kararını durdurması için 'ABD, Mısır ve Suudi Arabistan yönetimiyle iletişime geçtiklerini' belirtti.



Abdulmehdi, haftalık bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın DMO'yu, terör örgütleri listesine alma kararına deÄŸinen Abdulmehdi, "Ä°ran Devrim Muhafızları Gücü'ne yönelik kararı durdurmak için Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD yönetimiyle iletiÅŸime geçtik ancak Trump kararında ısrarlıydı." ifadelerini kullandı.

Irak BaÅŸbakanı, tüm ülkelerle iliÅŸkilerini koruyacaklarını belirterek, "ABD ve Ä°ran'a, 'Irak'ın çıkar çatışmalarının sahası olmasını istemediÄŸimizi' ilettik. Irak, hiçbir bölgesel çatışmanın tarafı olmayacak." dedi.

SUUDÄ° ARABÄ°STAN Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER

Suudi Arabistan'ı yakında ziyaret edeceÄŸi bilgisini paylaÅŸan Abdulmehdi, "Ürdün ve Ä°ran'la oluÄŸu gibi Suudi Arabistan ile de birtakım anlaÅŸmalar imzalayacağız. Irak, komÅŸu ve bölge ülkelerle ortak çıkarlar temelinde çalışıyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ABD'NÄ°N DMO'YU TERÖR LÄ°STESÄ°NE ALMASI 

ABD BaÅŸkanı Trump, Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusunun ülkesinin yabancı terör örgütleri listesine eklendiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Beyaz Saray'dan Trump adına yapılan yazılı açıklamada, "Devrim Muhafızları Ordusu, Ä°ran hükümetinin küresel terörizm kampanyasını yönlendirme ve uygulama konusundaki ana aracıdır." ifadelerine yer verilmiÅŸti.

Ä°ran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de ABD'nin Devrim Muhafızları Ordusunu yabancı terör örgütleri listesine dahil etmesine karşılık, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.