Sosyal Medya

Güncel

Libya hükümetinden 'Trablus' hamlesi

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Trablus'a düzenlenen saldırıya karışanlar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.



UMH BaÅŸkanlık Konseyi Üyesi Muhammed Ammari Zayid, Libya'daki yerel bir kanala yaptığı açıklamada, "Bakanlar Kurulu, baÅŸkent Trablus'a düzenlenen saldırıya karışanlar hakkında baÅŸsavcıdan yakalama kararı çıkarmasını istedi." dedi.

Zayid, Maliye, Ä°çiÅŸleri ve Savunma bakanlıklarına Trablus'a saldıran kuvvetlerin maaÅŸlarını durdurma talimatı veren Bakanlar Kurulunun ayrıca Ä°çiÅŸleri Bakanlığını, Trablus'taki uyuyan hücrelere baskın yapma ve yakalamakla görevlendirdiÄŸini belirtti.

Libya'da General Halife Hafter'in baÅŸkent Trablus'a saldırmasıyla patlak veren çatışmalar devam ederken, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Hafter komutasındaki güçlerin karşılıklı hava saldırıları hız kazandı.

HAFTER ÇATIÅžMALARIN FÄ°TÄ°LÄ°NÄ° ATEÅžLEDÄ°

Libya'nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri Hafter, baÅŸkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiÅŸ, bunun üzerine UMH birlikleri de karşı operasyon baÅŸlatmıştı.

Hafter güçleri geçen günlerde Sabrata, Surman, Gıryan ve El-Asabia bölgelerine girdikten sonra Trablus'un batısındaki Zaviye ile Canzur kentleri arasındaki 27. güvenlik noktasına gelmiÅŸti.

Dünya SaÄŸlık Örgütü, Hafter'in Trablus'u ele geçirmek için saldırı baÅŸlatmasının ardından Libya'daki çatışmalarda son 3 günde 47 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, 181 kiÅŸinin yaralandığını bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.