Sosyal Medya

İçişleri Bakanı Soylu'dan Büyükçekmece açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Büyükçekmece'de bir olay söz konusu.Bu olay bir yolsuzluk ve usulsüzlük olayı. Bugün olmamış, seçime yönelik olmuş. AK Parti'nin müracaatıyla ortaya çıkmış. Burada birileri usulsüzlük ve yolsuzluk yaptı demişler. Bunu tespit etmişler." ifadelerini kullandı.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklamalar:
 
"Takip ediyorum, özellikle bazı ÅŸeyleri üzülerek de görüyorum. Sanki devlet kapsıından hiç girmemiÅŸ insanların yorumlarıyla karşı karşıyayız. Sayın KılıçdaroÄŸlu için söylüyorum. Hiç devlet bilmeden kurum bilmeden cahilane taraflarını üzülerek takip ediyorum. Devlette bu kadar görev yapmış insanların en ufak bilgileri yoksa halkın karşısında böyle deÄŸerlendirme yapıyorlarsa bu ya cahilliktir ya da kötü niyettir.
 
Seçimi yürüten kurum YSK'dır. 14-15 yaşımda ilk seçimle tanıştım. Okullarda bize öÄŸretilir. Seçim zamanında her ÅŸeye el koyma yetkisine sahiptir. Seçim kurullarındaki hakimlerin Adalet Bakanlığı ile ilgili münasebetleri bünyesinde bulunmalarından ibarettir. Büyükçekmece'de bir olay söz konusu. Bugün olmamış. Bu olay bir yolsuzluk ve usulsüzlük olayı. Bugün olmamış, seçime yönelik olmuÅŸ. AK Parti'nin müracaatıyla ortaya çıkmış. Burada birileri usulsüzlük ve yolsuzluk yaptı demiÅŸler. Bunu tespit etmiÅŸler. Nasıl? Seçim takvimi içerisinde tespit edilmiÅŸ.
 
Bunu yapan mevcut belediye baÅŸkanlarını yakınları. Nüfus müdürlüÄŸüyle iliÅŸkisi ne? Herkes istediÄŸi arsaya gidip ismini yazamaz. Nüfus müdürlüÄŸü nerenin arsa olduÄŸunu bilir. 2017'de yeni kimlik dağıtımına geçtik. 37 milyon kimlik verdik. mevcut nüfus idarelerindeki personel sayısını artırmamız gerekti. Büyükçekmece'deki ayrı bir iÅŸ yaptı, geldi oraya oturdu çalışmasını 2019'da yapılacak seçime dayandırdı. Neticede bilgisayarın başında olan bir adam. Burada bir arsaya bir iÅŸ yerine bir kiÅŸi yazabilecek bir kiÅŸi. Bunu kimsenin anlaması mümkün deÄŸil. Seçmen listeleri üzerinden bir çarpıklık olduÄŸu görüldü. Askıya çıktığı zaman bir kısmı tespit edildi. Zaman limiti buna müsaade etmedi.
 
Biz iÅŸimizi gücümüzü bıraktık ÅŸu adamlar burada oturuyor mu oturmuyor mu diye kontrol ettik. Görünce suç duyurusunda bulunduk. Bunu yapan burada geçici olarak görevlendirilen belediye görevlisi. Bu artık hukuki bir mesele oldu. Ocak ayından beri devam ediyor. Bakanlık olarak oradaki tahkikatı o günden itibaren devam ettiriyoruz. Burada bir hile, suistimal var. Bir yolsuzluk var. Dışarıdan getirilen insanların seçime tesir edici bir yaklaşım ortaya konması. Åžikayet üzerine ortaya çıkmış bir konu.
 
Bir suç ortada, yolsuzluk yapılmış. Bugün olduÄŸu için seçime yönelik tartışıyoruz. Normalde nüfus idarelerinde eksiklikler olabilir. Adli tahkikat ocak 2019'da zaten açılmış. O günden bu yana seçimin ne olacağını nereden bilelim. Tahkikat yürüyor. Bir siyasi parti hakkım gasp edildi, meshulu sizsiniz diyor." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.