Sosyal Medya

İmamoğlu: İstanbul'un kaderiyle oynamayın

Ekrem İmamoğlu, "Başarısız olduğunuzu anlıyoruz, yarın birbirinizi teselli edersiniz ama İstanbul'un kaderiyle oynamayın" dedi.



CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi baÅŸkan adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu basın toplantısı düzenledi. 
 
Ä°mamoÄŸlu'nun açıklamasından satır baÅŸları; 
 
16 milyon insana hizmet edeceÄŸiz diyoruz. Yeni döneme bir an önce baÅŸlayalım diyoruz. Anlıyorum rakibimizin adına bu süreci yönetenler AK Parti içerisinde süreci yönetenlerin ve acaba koltuÄŸum ne olacak diyenleri de anlıyorum. Uluslararası platformda itibarımızı zedeliyorlar. BaÅŸarısız olduÄŸunuzu anlıyoruz, yarın birbirinizi teselli edersiniz ama Ä°stanbul'un kaderiyle oynamayın. Ä°stanbul'a kaybettirilen zamanın bedeli ağır olur. KiÅŸiler gelir geçer, kurumlar kalır. KiÅŸilerin ÅŸahsi bekalarının hiçbir önemi yoktur. 
 
AK Partili hemÅŸerilerime de sarılmak istiyorum. O hemÅŸerilerimi tüm deÄŸerleriyle kucaklayacağımı burdan duyurmak istiyorum. Görecekler daha saygın, adamcılığın olmadığı, hizmetin karşılığının sorulmadığı bir dönemi onlara yaÅŸatacağız. Daha saygın bir dönem yaÅŸattıracağız. Ä°stanbul'da hizmet döneminin baÅŸlatılmasını istiyorum. YSK'nın süreci en hızlı bir ÅŸekilde sonlandıracağını ümit ediyorum. 
 
Ekrem Ä°mamoÄŸlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı; 
 
SEÇÄ°MLERDE USULSÜZLÜK Ä°DDÄ°ALARI
 
Seçimden önce birçok ÅŸüphe, birçok tereddütle bizim seçime girdiÄŸimiz doÄŸru ama topluma sıfır tereddüt, sıfır ÅŸüphe veren kurumları hatırlatayım size önce YSK sonra AK Parti. Bu konuyla ilgili birçok ilde baÅŸvuru belgeleri elimizde. Bizim seçim sürecinde yaptığımız tek ÅŸey: Duyarlı bir seçim ortamı yapmak. 
 
Ne olduysa seçim günü kendilerinin emin olduÄŸu bu süreçten niçin suçluyu ararken aynaya bakmıyorlar anlamış deÄŸilim. Aynaya baksınlar kendileri hakkında suç duyurusunda bulunsunlar. Benim aklımın ucuna bile gelmeyecek hususlarda tespit etme konusunda baÅŸarıları var. Biz olaya sadece ÅŸöyle bakarız; Vatandaşımız gelmiÅŸtir, oyunu atmıştır bunlar da tutanaÄŸa geçirilmiÅŸtir. Biz sandık görevlilerine dedik ki gelen kiÅŸinin kimliÄŸine bak, sayarken dikkat et. Sandık kurulu baÅŸkanlarını ve baÅŸkan yardımcılarını atıyorlar, kendi parti temsilcileri var. Biz orda azınlığız. Tutanağı tutan onlar, kaybettik diye her ÅŸeyi didik didik edelim. Üç beÅŸ acemi seçimi kaybetmeyi, kendi koltuklarını kaybetmekten öte görenleri daha tecrübeli kiÅŸilerin uyarmasını temenni ediyorum.
 
Akıl tutulması yaÅŸamasınlar. Bu seçimi sadece biz takip etmiyoruz bütün dünya takip ediyor. 145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz, çok büyük hataları memleket kaldıramaz. Ben aklı selim insanları göreve çağırıyorum. Ä°ÅŸin suyunu çıkarmasınlar, bu seçimin sonucu belli. Seçimin sonucunu sokak da kabul etmiÅŸ durumda. Maç yaparsınız mızıkçı rakibiniz vardır ya, yani bu saat itibariyle VAR sistemi kabul etti, hakem golü verdi, her iki takımın taraftarı da kabul etti ortada bir iki tane oyuncu mızıkçılık yapıyor. 
 
SEÇÄ°M YENÄ°LEME TARTIÅžMASI
 
Bazı ÅŸeyleri anlayamıyorum, o zaman her iki ayda biz seçim yapalım. BeÅŸ senede yedi seçim oldu, çocuklar bile parti isimlerini biliyor. Bazı sözleri kulağım duymuyor, duymak da istemiyorum. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.