Sosyal Medya

Binali Yıldırım: Sayım bittiğinde işin değişeceği kanaatindeyiz

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.



AK Parti Ä°stanbul adayı Binali Yıldırım açıklamalarda bulunuyor:
 
"Seçimden sonra itiraz sürecinde söz YSK'nın. Ä°lçe ve il seçim kurullarında faaliyetler devam ediyor. Karşılıklı itirazlar var. Kimi kabul ediliyor kimi reddediliyor. Åžu anda beklemekten baÅŸka yapacak faaliyet yok. YSK bu süreci yönetecek. Seçimin sahibi YSK. 
 
Oy farkı her an deÄŸiÅŸiyor. DeÄŸiÅŸik ilçelerde sayım devam ediyor. Belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Bütün bu detay çalışmaları ilçelerdeki seçim kurullarının teÅŸkil ettiÄŸi heyetler yapıyor. Bu detayları güncel olarak aktarmam doÄŸru olmaz. 
 
Her ÅŸey yasalara uygun çalışmalar devam ediyor. Bir yandan eksik giriÅŸler kaydırmalar kontrol ediliyor. Sayımlarla ortaya çıkan rakamlar iÅŸleniyor. Åžu anda iÅŸlem bitmeden bir ÅŸey söylemem doÄŸru olmaz. Seçim akÅŸamı 23.25'te bana gelen bilgilerle açıklama yaptım. Devam edince ÅŸartlar deÄŸiÅŸti. 
 
(İmamoğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesi) HDP'den alacağını aldı işi bitti, ziyaret etme gereği kalmadı.
 
YSK açıklamadan sayıları açıklamaları manidar. Bu kadar eminlerse buyursunlar sayalım, kimsenin kafasında soru iÅŸereti kalmasın.
 
Ben ilk günden söyledim, YSK mazbatayı kime verirse baÅŸkan odur.   
 
Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına düÅŸmüÅŸ durumda. Ä°ÅŸlemeler de devam ediyor. Sayılacak çok sandık var. Söylenecek bu kadar. Bunun dışında söylenecekler kamuoyunu yanlış yönlendirmek olur. 
 
Sayım tamamen yapıldığında iÅŸin deÄŸiÅŸeceÄŸi kanaatindeyiz. Åžu andaki fotoÄŸrafa göre konuÅŸuyorum. Åžu anda biz ne ilçe seçim kuruluyuz ne de il seçim kuruluyuz. Üzerimize elzem olmayan iÅŸlere karışmamız doÄŸru olmaz. Bu kararların yeri YSK'dır.
 
Ä°l seçim kurulu Ä°stanbul için yapılan iptal baÅŸvurusunu reddetmiÅŸ.
 
Sayımlar yapılsın tasnifler yapılsın ak mı karar mı önümüze gelecek. Kafalari karıştırıcı açıklamaları hoÅŸ karşılamıyorum." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.