Sosyal Medya

Erdoğan’ın eski danışmanı: Zorlamak İmamoğlu’nu kahraman yapar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı ve Karar gazetesi yazarı Akif Beki, iktidarın İstanbul sonuçlarına itirazı ‘zorlamasının’ Ekrem İmamoğlu’nu ‘kahramanlaştıracağı’ yorumunu yaptı.



Yerel seçim sonuçlarını deÄŸerlendiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın eski danışmanı ve Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AKP’ye “1989 yerel seçimleri”ni CHP’ye de 1989 baÅŸarısının ‘kıymetini bilemeyen’ SHP’yi örnek gösterdi. Ä°ktidarın Ä°stanbul sonuçlarına itirazı ‘zorlamasının’ Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nu ‘kahramanlaÅŸtıracağı’ yorumunu yaptı.
 
Beki’nin, “Yeni sayfayı millet açtı” baÅŸlıklı yazısından ilgili olan bölüm; 
 
Seçmeni etkilemek için kullanılan gözdaÄŸlarıydı, ters teptiÄŸi de görüldü, seçim sonrası hayata geçirilecek deÄŸildi ya korkutmalar, geride bırakıldı.
 
Ä°stanbul’daki gelgitler bile Ekrem Ä°mamoÄŸlu’na yaradı. SoÄŸukkanlı ve güven veren bir profil çizerek sıkı bir sınav verdi, sandıklar kapandıktan sonra da göz dolduran bir performans çıkardı. Åžimdiden potansiyel lider adaylığına, veliahtlık konumuna yükseldi.
 
Dün de artçı sarsıntılar sürdü sürmesine gerçi…Tartışmasız bir yenilgiyi kabul etmiÅŸ deÄŸil, mahkemede bitecek bir çekiÅŸmeyi tercih etti AK Parti.
 
Fakat daha fazla zorlamak Ä°mamoÄŸlu’nun yıldızını parlatmaktan, üstüne cila çekmekten, hatta kahramanlaÅŸtırmaktan baÅŸka bir ÅŸeye hizmet eder mi bu saatten sonra? Uzatılmaması, iktidar açısından isabetli olmaz mıydı?
 
 AK Parti’nin önünde 1989 yerel seçimleri var. Özal’la aynı hataya düÅŸtü, kendisini tek meÅŸru kurtuluÅŸ seçeneÄŸi olarak dayatmayı seçti. ANAP, Ankara ve Ä°stanbul’u SHP’ye böyle kaybetmiÅŸti. EleÅŸtiriler dinlense, uyarılara kulak verilse tarih tekerrür eder miydi?
 
CHP’nin de ibret alacağı örnek, 1994 seçimleri. 1989’daki sürpriz baÅŸarısının kıymetini bilemedi, şımardı, iyi yönetemedi ve bir dönemden fazla elinde tutamadı Ankara’yla Ä°stanbul’u. Ä°lk seçimde ikisini birden kaptırdı, 25 yıl boyunca da bir daha buralarda zaferin yüzünü göremedi, geri alma hayaliyle yanıp tutuÅŸtu.
 
Hülasası; ne kaybeden yerinip üzülsün, ne kazanan ‘ne oldum’ deliliÄŸine kapılsın. Hayat devam ediyor ve sandıkta herkes için ayakları yere deÄŸdirecek dersler var, almasını bilene!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.