Sosyal Medya

Akit'ten 'Gemiyi ilk onlar terk etti' haberi: Karar Gazetesi, ensonhaber ve Yeni Şafak Yazarı

Akit gazetesi 31 Mart'ta alınan sonuçların ardından medyada AK Parti'ye karşı bir tavır değişikliği olduğunu öne süren bir haberle çıktı.



Akit gazetesi 31 Mart'ta alınan sonuçların ardından medyada AK Parti'ye karşı bir tavır deÄŸiÅŸikliÄŸi olduÄŸunu öne süren bir haberle çıktı. "Gemiyi ilk onlar terk etti" baÅŸlığı verilen haberde eski AA Genel Müdürü ve Yeni Åžafak yazarı Kemal Öztürk ile 31 Mart akÅŸamı Ekrem Ä°mamoÄŸlu için "Adam kazandı" baÅŸlığı atan ensonhaber.com'un "gemiyi terk ettiÄŸi" ifade edildi.
 
EÅŸref MalkoçoÄŸlu imzasıyla yayımlanan Akit haberi ÅŸöyle: 
 
17 yıl boyunca AK Parti’nin yanındaymış gibi duran ve her zaferden paye devÅŸirenler, 31 Mart seçimlerinde kaybedilen birkaç belediye üzerinden baÅŸarısızlık yaygaraları kopardı. AK Parti’nin yüzde 44.52 gibi devasa bir oy oranıyla birinci geldiÄŸi ve ortağı olduÄŸu Cumhur Ä°ttifakı’nın toplam oy oranının yüzde 50’nin üzerine çıktığı bir seçimde, birkaç belediyeyi kaybetmesi, dost görünümlü yabanları belli etti.
 
BaÅŸkan Recep Tayyip ErdoÄŸan ve AK Parti’nin yılmaz savunucusu gibi duran medya grupları ve yazarlar, 31 Mart seçimlerinden sonra ÅŸekil deÄŸiÅŸtirmesiyle dikkat çekiyor.
 
Seçimde en yakın rakibine 14.2 puanlık büyük bir fark atan AK Parti’nin muazzam baÅŸarısını görmeyen AK Parti’ye yakın medya grupları ve kalemÅŸörler dezenformatif söylemlere imza atıyor. AK Parti’ye yakın bir yayın organıymış gibi hareket eden fakat yayıncılık anlayışında hiçbir etik tanımayan Ensonhaber isimli internet sitesi, kesin olmayan sonuçlar üzerinden CHP’nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nu baÅŸkan ilan etti.
 
Korsan baÅŸkanlık ilanını ise 24 Haziran’a atıfta bulunarak yapma küstahlığı gösteren Ensonhaber, “Adam kazandı” manÅŸetini attı. AK Parti’nin düÅŸünce dünyasına yakın olduÄŸu iddia edilen yazarlarca kurulan Karar gazetesi de CHP’nin adayının kazandığını iddia etti. Günlük bir gazetede yazıları yayınlanan Kemal Öztürk de seçim akÅŸamından itibaren gayesi belli olmayan bir tavır takındı. CHP ve avanelerinin sandıklardaki sabote giriÅŸimlerini görmezden gelen Öztürk AK Parti’yi baÅŸarısız ilan etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.