Sosyal Medya

Güncel

Ürdünlülerden Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek

Ürdün'de Hüseyni Mescidi önünden Nahil Meydanı'na yürüyen göstericiler, "Canımız, kanımız Aksa'ya feda olsun", "Ürdün ve Filistin halkı tek yumruktur" sloganları attı



Ürdün'ün baÅŸkenti Amman'da binlerce kiÅŸi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek gösterisinde bir araya geldi.

Ürdün'deki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'nın (Ä°hvan) siyasi kanadı Ä°slami Hareket ve diÄŸer grupların çaÄŸrısıyla Hüseyni Mescidi önünde toplanan göstericiler Nahil Meydanı'na yürüdü.

YürüyüÅŸ sırasında "Amman ve Kudüs birbirinden ayrılmaz", "Toprak bizim, Kudüs bizim" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "Canımız, kanımız Aksa'ya feda olsun", "Ürdün ve Filistin halkı tek yumruktur", "Halk Filistin'i kurtarmak istiyor" ÅŸeklinde sloganlar attı. 

Ä°hvan'ın Ürdün'deki lideri Abdulhamid Zuneybat, gösteride yaptığı konuÅŸmada, "ABD'nin büyükelçiliÄŸini Kudüs'e taşıması, Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıması, Golan Tepeleri'ni Ä°srail egemenliÄŸine vermesi ve Gazze'nin yıkılmasının ardından ÅŸimdi Arap Zirvesi arifesindeyiz. Böyle bir durumda liderlerin yapması gereken ÅŸey, Ä°srail ile normalleÅŸmeyi sona erdirme, büyükelçileri geri çekme ve barış süreci denen ÅŸeyi durdurma kararı almalarıdır." dedi.

Gazze Åžeridi'ne yönelik ablukanın delinmesi ve direniÅŸin desteklenmesi çaÄŸrısı yapan Zuneybat, ülkesinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik tutumundan övgüyle söz etti.

- Trump'ın Golan Tepeleri kararı
ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 25 Mart'ta Beyaz Saray'da Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüÅŸmede "Golan Tepeleri üzerinde Ä°srail'in egemenliÄŸini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden baÅŸkanlık kararını imzalamıştı.
İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.