Sosyal Medya

Güncel

PKK'lı aday iddialarına cevap: Bunlar PKK'lı ise niye tutuklamadın

Kılıçdaroğlu, partisinin meclis üyesi listelerinden PKK'lıların aday yapıldığı iddialarını yalanlarken Belirlenen adaylarını tamamının CHP'li olduğunu ve YSK'nın da adayları onayladığını söyledi.



KılıçdaroÄŸlu, Best FM'de 'Ufuk Karcı ile KonuÅŸan Türkiye' programına katılırken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. KılıçdaroÄŸlu Cumhur Ä°ttifakı’ndan gelen PKK'lı aday iddialarına da "Senin istihbarat örgütün yok mu? Bunlar PKK'lı ise niye tutuklamadın? Nasıl olup da temiz kağıdı verdin" diye cevap verdi
 
CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, "Ä°ddia edildiÄŸi gibi sizin bazı belediye meclis üyesi adaylarınızın terör örgütü PKK ile baÄŸlantıları var mı?" sorusunu ÅŸöyle yanıtladı:
 
"Bizim belediye meclis üyesi olarak belirlediÄŸimiz adayların tamamı CHP'li. Bizim üyemiz, yıllardır veya yeni gelmiÅŸtir. Sadece MHP'den deÄŸil AK Parti'den de bize gelen belediye meclis üyesi, belediye baÅŸkanı olanlar var. Bunların her birisi savcılıktan temiz kağıdı almışlardır, YSK bunlar aday olup seçilebilir diye 'evet' demiÅŸtir. KardeÅŸim senin istihbarat örgütün yok mu? Peki bunlar PKK'lı ise niye tutuklamadın? Nasıl olup da bunlara temiz kağıdı verdin? Sormayacak mısınız? Ä°ftiranın, haksızlığın, insafsızlığın bu boyutu olur mu? EÄŸer 'Böyle karalama kampanyasından yola çıkarak oy devÅŸirebilir miyiz?' diye düÅŸünüyorlarsa çok özür dilerim ama bu milletin aklı, belleÄŸi, neyin ne olduÄŸunu görme gibi bir feraseti var. Mutfakta yangın var, Beyefendi ne ile uÄŸraşıyor? Suçlu ilan ediyor herkesi. Sen hakim misin, savcı mısın?"
 
Seçimlere bir hafta kala CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın hedefinin farklı olduÄŸunu iddia eden KılıçdaroÄŸlu, "Hiçbir yerden vuramazsın kardeÅŸim. Bunu yapan insanlar, demokrasiyi istemeyen insanlardır" ifadesini kullandı. Halkın geçim derdinde olduÄŸuna iÅŸaret eden KılıçdaroÄŸlu, "Bunların derdi koltuk, vatandaşın derdi bir dilim ekmek. 8 milyona dayandı iÅŸsiz. Sarayda oturan zat iÅŸsizlik nedir bilir mi? Berat Albayrak bir eli yaÄŸda bir eli balda, el bebek gül bebek büyümüÅŸtür. Ne anlar iÅŸsizlikten, yoksulluktan" dedi.
 
Karcı'nın, emeklilik yaşına iliÅŸkin SSK Genel Müdürü olduÄŸu dönemde, "(Bu devlet bu kadar erken bir yaÅŸta kimseyi emekli edemez, buna gücü yetmez) gibi bir cümle kurdunuz mu?" sorusunu yanıtlayan KılıçdaroÄŸlu, "Kurdum. Defalarca kurdum. Ben doÄŸruyu her yerde söylerim. Niye söylemeyeyim" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.