Sosyal Medya

Güncel

Erşat Salihi: Golan Tepeleri Türkmen yurdudur

Türkmen Lider Erşat Salihi, İsrail'in ilhak ederek meşruiyet kazandırmaya çalıştığı Golan Tepeleri'nin esasen Türkmen yurdu olduğunu söyledi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, perÅŸembe akÅŸamı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Golan Tepeleri üzerindeki Ä°srail egemenliÄŸini resmen tanıyacağını duyurdu. Dünyanın birçok yerinden konuya iliÅŸkin tepki gelirken Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel BaÅŸkanı ErÅŸat Salihi, Golan Tepeleri'nin Suriye Türkmenlerine ait olduÄŸunu söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Salihi, ÅŸunları söyledi:

"Golan Tepeleri, sakinleri ve yasal emlak belgelerinin Türkmenlere ait olduÄŸu Quneitra'da kanıtlanmıştır. Suriye'de dört yıl yaÅŸadığımdan dolayı bölgenin topografyasını ve coÄŸrafyasını biliyorum. Oradakiler,Suriyeli Türkmenlerdir. Ancak 1967 yılındaki iÅŸgal, baÅŸkent Åžam'a göçmen olarak yerleÅŸmelerini neden oldu. Orası,ne Ä°srail ne de Arap bölgesidir, Türkmen Bölgesi'dir."

2019-03-24_18h28_30
2019-03-24_18h28_34

GOLAN HAREKETLİLİĞİ

Ä°srail'de 9 Nisan'da yapılacak erken seçim öncesi Netanyahu yönetimi, Washington'u iÅŸgal altındaki Golan Tepeleri'ni "Ä°srail toprağı" olarak tanıması için ikna etmeye çalışıyor.

ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, BaÅŸbakan Netanyahu ile 11 Mart'ta Golan Tepeleri'ne gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, "Golan Tepeleri'nin Ä°srail'in toprağı olarak tanıması için ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile görüÅŸebilirim. Buranın bugün ve sonsuza dek Ä°srail'in bir parçası olarak tanınması için çalışmalara baÅŸlayacağım" demiÅŸti.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığının 13 Mart'ta yayımladığı 2018 Ä°nsan Hakları Raporu'nun Ä°srail bölümünde, daha önce "iÅŸgal altında" ÅŸeklinde tanımlanan Golan Tepeleri için ilk kez "Ä°srail kontrolündeki" ifadesinin kullanılması dikkati çekmiÅŸti.

İsrail, Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.