Sosyal Medya

Güncel

Altaylı: Ağar İstanbul'a gelmiş İstanbul Emniyeti'ni 'Teslim almış' öyle mi? Kimden teslim almış?

Eski İçişleri Bakanı ve eski Emniyet Müdürü Ağar'ı eleştiren Habertürk yazarı Altaylı, "Zabıta ile terörü engellememek mi? Sakın yanlış anlamayın. CHP’yi savunuyor falan da değilim. Ben sadece gerçekleri savunmaya çalışıyorum. Doğruları bilsin herkes" ifadelerini kullandı.



Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Eski Ä°çiÅŸleri Bakanı ve eski Emniyet Müdürü Mehmet AÄŸar'ın "Günümüzün yarısı CHP Belediyesinin ÅŸirketlere yerleÅŸtirdiÄŸi militanları temizlemekle geçiyordu" sözlerini deÄŸerlendirdi.
 
Altaylı, bugünkü 'Üzüm üzüm iki gözüm' baÅŸlıklı yazısının 'Yapma Sevgili Mehmet AÄŸar henüz bunamadık' arabaÅŸlıklı kısmında ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
"Hadi Mehmet AÄŸar ÅŸaşırmış tarihleri de koskoca medyada bir tane aklı başında, yakın geçmiÅŸi bilen adam da mı kalmamış! Ya da kalmış da söylemeye mi çekiniyorlar anlamadım doÄŸrusu.
 
Mehmet AÄŸar, katıldığı bir mitingde Ä°stanbul’a 1979’da geldiÄŸini söylüyor ve anlatıyor: 'Biz buraya geldik, günde 15 adam öldürülüyor. Geldik, Ä°stanbul Emniyeti’ni teslim aldık. Nezarette 1 kiÅŸi vardı, o da saÄŸcı. Ä°stanbul Emniyet Müdürü olduÄŸum dönemde benim o zaman iÅŸte son CHP Belediyesi burada iÅŸ başındaydı. Kabus gibiydi Ä°stanbul.'
Sonra da ekliyor: 'Belediye hizmetlerinin yapılmaması bir yana, bizim günümüzün yarısı CHP belediyesinin Ä°stanbul’da belediye ÅŸirketlerine yerleÅŸtirdiÄŸi militanları temizlemekle geçiyordu. Milletin, devletin kaynakları bankamatiklere, hiçbir iÅŸ güç yapmayan örgütlere kaynak aktarımıyla geçiyordu. Allah bize bir daha, bu tür bir CHP belediyesi dönemi yaÅŸamayı nasip etmesin. Kabus gibi bir ÅŸeydi. Çöp temizliÄŸi yok, su yok, hizmet yok.'
 
Bunlar CHP’ye muhalefet etmek için güzel cümleler, hoÅŸ laflar. GeçmiÅŸi hatırlamayanlara ya da yaÅŸamayan genç seçmenlere etkili olması muhtemel anılar. Ama ya doÄŸruluk nerede!
 
Ä°ddialardan söz etmiyorum, gerçek doÄŸrulardan söz edeceÄŸim. Mehmet AÄŸar 1979’da Ä°stanbul’a gelmiÅŸ ve Ä°stanbul Emniyeti’ni 'Teslim almış' öyle mi? Anlamadım doÄŸrusu. Kimden teslim almış? 1979’da Ä°stanbul Emniyet Müdürü Hayri KozakçıoÄŸlu… Ondan görevi teslim alan ise bir sonraki Ä°stanbul Emniyet Müdürü Åžükrü Balcı. 1983’e kadar o görevde. Sonra yine Mehmet AÄŸar yok. Åžükrü Balcı’dan sonra göreve gelen Mustafa YiÄŸit, sonra da Ünal Erkan. Ä°stanbul’da günde 15 adam öldürülüyor dediÄŸi dönemlerde emniyet müdürleri bunlar. Mehmet AÄŸar deÄŸil.
Mehmet AÄŸar o dönemde bir ara Ä°stanbul’da Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptı ama 'Ä°stanbul’u teslim aldım' lafı pek geçerli olmuyor bu durumda da… O sıralarda merkezi hükümet Milliyetçi Cephe, emniyet müdürlerini atayan da merkezi hükümet. Emniyet zaten belediyeye deÄŸil, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’na baÄŸlı. Yani Ä°stanbul’da günde 15 kiÅŸi öldürülüyorsa bunda belediyenin suçu ne olabilir?
 
Zabıta ile terörü engellememek mi? Sakın yanlış anlamayın. CHP’yi savunuyor falan da deÄŸilim. Ben sadece gerçekleri savunmaya çalışıyorum. DoÄŸruları bilsin herkes. Kimsenin fikrine, kanaatine karışamayız. Ama yanlış bilgiyle varılan kanaatin de büyük bir olasılıkla yanlış olacağını biliriz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.