Sosyal Medya

Güncel

'Tosuncuk' Mehmet Aydın'la ilgili yeni gelişme: Daha önce ceza almış

Çiftlik Bank vurgunuyla gündeme gelen ‘Tosun’ lakaplı Mehmet Aydın'ın daha önce 5 ayrı suçtan yargılandığı davadan toplam 7 yıl ceza aldığı, ‘takdir’ ve ‘tahrik’ indirimleriyle bir gün bile cezaevine girmeden kayıplara karıştığı ortaya çıktı.



Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla gündeme gelen ‘Tosun’ lakaplı Mehmet Aydın’ın Interpol dosyası, eski yargılamalarının ipucunu verdi. Hürriyet'ten Musa Kesler, dosyadaki fotoÄŸraftan yola çıkarak Aydın’ın 2 yıl önce yargılanıp ceza aldığı davanın detaylarına ulaÅŸtı. Bu davada, ‘Åžantaj, tehdit, hürriyetten alıkoyma’ gibi 5 ayrı suçtan yargılanan Aydın, toplam 7 yıl ceza almış. Aydın, ‘takdir’ ve ‘tahrik’ indirimleriyle bir gün bile cezaevine girmeden kayıplara karışmış.
Çiftlik Bank ile yüzbinlerce kiÅŸiyi dolandıran Mehmet Aydın’ın daha önce mahkemeden ‘iyi hal’ indirimi ile paçayı kurtardığı ortaya çıktı. Çiftlik Bank soruÅŸturması nedeniyle Interpol tarafından da aranan Aydın’ın için kurumun hazırladığı raporda daha önce yargılandığını gösteren bir fotoÄŸraf da yer aldı. FotoÄŸrafın Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararında yer aldığı ortaya çıktı. Karara göre 23 Haziran 2015’te Aydın, ‘iddiatahmin’ adlı sitesinde çalışan DoÄŸukan Arabacı ‘iddiavadisi’ ismiyle kendi sitesini kurunca aralarında sorun çıktı. Ve Aydın, bir arkadaşıyla birlikte Arabacı’yı zorla bir arabaya bindirip kendi evine götürerek tehdit etti, ‘iddiavadisi’ sitesini de kapattırdı.
 
Tehditle şifre aldı
 
Olayın maÄŸduru Arabacı ÅŸikayetçi oldu ve polise başından geçenleri ÅŸöyle anlattı: “Daha önce Aydın’ın yanında çalışıyordum. Ayrıldıktan sonra kendime bir internet sitesi kurdum. Bu internet sitesinin görünümü Mehmet Aydın’a ait sitenin görünümü ile aynıydı. Olay gecesi benim yanıma geldiler. Kollarımdan tutarak ve tartaklayarak zorla arabaya bindirdiler. Mehmet’in evine götürdüler. Döveceklerini söyledikleri için korktum. Kimseden yardım istemedim. Beni tehdit ederek internet sitemin ÅŸifresini aldılar. Sitemin ÅŸifresini deÄŸiÅŸtirerek kullanmamı engellediler. Zorla konuÅŸturup uyuÅŸturucu kullandığımı söylettiler. Bu ses ve görüntüleri kaydettiler. ‘Bize para vermezsen bu kaydı internette yayımlayıp seni rezil ederiz’ diyerek ÅŸantaj yaptılar. Åžikayetçiyim.”
 
Babası Mehmet Ali Arabacı da ifadesinde Aydın’ın olaydan bir hafta önce zorla evlerine girmeye çalıştığını belirterek “Bilgisayarlarınızı gösterin, siteyi kaldırın, dedi. Hakaret ve tehdit içeren sözler söyledi. Ben de sitenin bana ait olduÄŸunu söyleyip onu uzaklaÅŸtırdım. Olay gecesi oÄŸlumu kaçırmışlar ve siteyi kullanılamaz hale getirmiÅŸler. Sabaha kadar oÄŸlumu aradım. Başına bir ÅŸey geldiÄŸinden korktum. OÄŸlum sabaha karşı eve gelebildi” dedi.
 
Fethiye'de yakalandı
 
Dava raporlarında Aydın’ın ÅŸu ifadeleri yer aldı: “Åžimdi kapatırım, seni döverim burada, o zaman konuÅŸmaya baÅŸlarsın! Ä°nÅŸallah ÅŸifreyi unutmuÅŸsundur da burada temiz bir dayak yersin benden. Buraya geliÅŸini unutma, tamam mı! Sözümüzü dinlersen sana burada zarar gelmeyecek, biz adam yemiyoruz. Güzel güzel konuÅŸuyoruz. Sadece konuÅŸuyoruz. Yaşın küçük zaten, sana bir ÅŸey yapmazlar. Adam gibi yanımda çalış dedim, neyine yetmedi!” SoruÅŸturma sürecinde hakkında yakalama kararı çıkarılan Aydın, tatil için gittiÄŸi Fethiye’de gözaltına alındı. Interpol dosyasına giren fotoÄŸraf da burada çekildi. SoruÅŸturma neticesinde hakkında “kiÅŸiler arasındaki konuÅŸmanın kaydedilmesi”, “biliÅŸim sistemine hukuka aykırı müdahale suretiyle haksız kazanç”, “çocuÄŸa karşı tehdit ve hürriyetinden yoksun bırakma” ve “ÅŸantaj” suçlarından 12 Åžubat 2016’da dava açıldı.
 
7 yıl ceza 7 aya indi
 
Mahkeme, 1 Haziran 2017’de karar duruÅŸmasını yaptı. MaÄŸdur ÅŸikayetinden vazgeçtiÄŸi için ‘konuÅŸmayı izinsiz kaydetmek’ suçlaması düÅŸürüldü. Aydın önce “tehdit ve hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 3 yıl hapse mahkum edildi. ceza “çocuÄŸa karşı ve birden fazla kiÅŸi ile” iÅŸlenmiÅŸ olması sebebiyle 6 yıla çıktı. Ancak ‘zarar vermeksizin serbest bıraktıklarından’ ceza 2 yıla indirildi. MaÄŸdurun yeni site kurup, Aydın’ın müÅŸterilerini çekmesini ‘haksız tahrik’ sayan mahkeme, cezayı da 1 yıl 6 aya indirdi. Mahkeme, sanıklar üzerinde ‘olumlu etki’ bırakması için takdir yetkisini kullandı, 1 yıl 3 aya indirdi. Mahkeme ‘ÅŸantaj’ suçundan da 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Bu suçunda ‘haksız tahrik’ altına iÅŸlendiÄŸine kanaat getiren mahkeme, cezayı 9 aya indirdi ve yine sanıklar üzerinde ‘olumlu etki’ bırakması için cezada indirim yaparak 7 aya indirdi ve 40 lira da adli para cezası verdi.
 
Denetimli serbestliÄŸe gerek görülmedi
 
Mahkeme daha sonra ”belirli bir maddi zararın bulunmaması, sabıkasız olması, yeniden suç iÅŸlemeyeceÄŸine dair kanaat getirilmiÅŸ olması ve kiÅŸilik özellikleri ile duruÅŸmadaki tutum ve davranışları itibariyla ÅŸimdilik cezaya gerek görülmediÄŸini” belirtti ve hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. 5 yıl boyunca denetimli serbestlik uygulanmasına karar verdi. Ancak ‘takdiren’ herhangi bir yükümlülük (karakola imza verme) yüklenmesine gerek olmadığına karar verdi. Böylece Aydın toplan 7 yıl hapis cezası almışken, bir gün bile hapis yatmadan yoluna devam etmiÅŸ oldu. Dava sürecinde 27 Temmuz 2016’da Aydın hakkında Bursa Asliye Ceza Mahkemeleri’nde uyuÅŸturucu satın almak ve kullanmak suçlarından bir dava daha açıldı. Aydın ise 31 Temmuz 2016’dan itibaren ÅŸirket kurup yüzbinlerce kiÅŸiden para toplamaya da baÅŸlamıştı. Geriye de Fethiye’de gözaltına alındığında emniyette çekilen Hawai tiÅŸörtlü ve piercingli fotoÄŸrafı kaldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.