Sosyal Medya

Faruk Aksoy: Ankara'da, Mansur Yavaş seçimi alır

Yeni Şafak gazetesi yazarı Faruk Aksoy, "Ankara'da, Mansur Yavaş seçimi alır. Epey bir farkla alır. Şayet Mansur Yavaş'ın rakibi Özhaseki değil de, Gökçek olsaydı yine alırdı" diye yazdı. Aksoy, İstanbul'da yarışı Binali Yıldırım'ın, İzmir'de ise Tunç Soyer'in kazanacağı tahmininde bulundu.



AK Parti seçmeninin Ankara'da kaybedilecek seçimin faturasını 24 yıl Ankara'yı yöneten Melih Gökçek'e keseceÄŸini ileri süren Yeni Åžafak yazarı Faruk Aksoy, AK Parti'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Binali Yıldırım'ın ise seçimi az bir farkla alabileceÄŸini belirtti.
Aksoy, Ä°zmir'de CHP'nin adayı Tunç Soyer'in seçimi alacağını, Nihat Zeybekci de AK Parti'nin oylarını yükselteceÄŸini söyledi.
 
Aksoy'un yerel seçimlere iliÅŸkin Ankara, Ä°zmir ve Ä°stanbul deÄŸerlendirmelerinin yer aldığı 'Tahminimi söyleyeyim…' baÅŸlıklı yazısı ÅŸöyle:
 
'RAKÄ°BÄ° ÖZHASEKÄ° DEĞİL GÖKÇE OLSA YAVAÅž YÄ°NE ALIRDI'
 
"Ankara'da, Mansur YavaÅŸ seçimi alır. Epey bir farkla alır… Åžayet Mansur YavaÅŸ'ın rakibi Özhaseki deÄŸil de, Gökçek olsaydı yine alırdı.
 
Özal, 89 yerel seçimlerini niçin kaybettiyse, Gökçek de bu seçimlere aday gösterilseydi, benzeri bir durum yüzünden kaybederdi.
Bizim memlekette Cumhuriyet devrimlerinin hepsi tartışılmıştır, konuÅŸulmuÅŸtur, ağır ÅŸekilde eleÅŸtirilmiÅŸtir. Fakat…Halkın gönül rızası ile kabul ettiÄŸi, itiraz etmediÄŸi tek ÅŸey 'seçme ve seçilme' hakkı olmuÅŸtur.
 
Millet en çok bunu sevmiÅŸtir… Cumhuriyet, seçme ve seçilme hakkını halka vererek kök salmıştır. Halk, kendi kahramanını kendisi var etmiÅŸtir. Benim seçtiÄŸim, benim istediÄŸim, hikayesine ortak olduÄŸum birisi beni yönetecek, demiÅŸtir.
 
Bizim halk, yönetime, ya da yönetimin gücüne dolaylı olarak, yandan ortak olanları gördü mü, uzaklaÅŸmıştır. Bizim halk, 'proje isimlere' hiçbir zaman itimat etmemiÅŸtir. Kim olursa olsun, etmemiÅŸtir.
 
'AK PARTÄ° SEÇMENÄ° ANKARA'DA FATURAYI GÖKÇEK'E KESER'
 
Bir ÅŸey sorayım… Melih Gökçek, belediye baÅŸkanıyken Osmanlıspor'un maçlarında en az 10, hatta 15 bin taraftar oluyordu. Nerde o taraftarlar, nereye gittiler?
 
Neden yoklar?.. Yahu zaten yoklardı ki… Zaten hiç olmamışlardı ki… Belediyenin çalışanı, ÅŸusu, busu biniyorlardı otobüslere, sanal bir kalabalık oluÅŸturuyorlardı.
Gökçek'in kulüp baÅŸkanı olan oÄŸlu da spor dünyasında kendine bir yer açıyordu, zemin oluÅŸturuyordu. Kızmaya, bağırıp çağırmaya gerek yok, iÅŸin gerçeÄŸi buydu…
 
Åžimdi baÅŸkanlık gitti, tribünler boÅŸaldı. Sanal proje sporda da, siyasette de, hayatın içinde de tutmaz. Bugün paranla yazdırırsın, paranla konuÅŸturursun, paranla taşırsın, yarın ilk fırsatta daha çok parası olanın yanına giderler, dönüp sana doÄŸru…
 
Neyse… KiÅŸiler önemli deÄŸil, ne Gökçek'i, ne çocuklarını tanımam, bilmem. Fakat ÅŸunu bilirim… AK Parti seçmeni, Ankara'da kaybedilecek seçimin faturasını 24 yıl Ankara'yı yöneten Melih Gökçek'e keser.
 
'YILDIRIM SEÇÄ°MÄ° ALIR AMA EPEY BÄ°R FARKLA ALAMAZ'
 
Gelelim Ä°stanbul'a… Binali Yıldırım seçimi alır ama epey bir farkla alamaz. Ben de, Ä°stanbul'a aday gösterilmesini, partisi adına doÄŸru tercih olarak görenlerdenim.
Hayat sürprizlerle doludur… Her ÅŸey olabilir ama Binali Yıldırım, kazansa da, kaybetse de davranışlarında bir deÄŸiÅŸiklik olmayacağı izlenimi veriyor. VatandaÅŸ onun iddiasız gibi görünen gücünü seviyor. Seçmende uyandırdığı bu hisle seçimi alır gibime geliyor.
 
Daha ileri gideyim… Binali Yıldırım, 31 Mart gecesi seçimi kazansın… Ä°lk iÅŸi Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nu arayıp üzülmemesini, siyasette önünün açık olduÄŸunu, devam etmesi gerektiÄŸini söylemek olacaktır. Bundan eminim…
 
'Ä°ZMÄ°R'DE SOYER SEÇÄ°MÄ° ALIR, ZEYBEKCÄ° AK PARTÄ°'NÄ°N OYLARINI YÜKSELTÄ°R'
 
Peki Ä°zmir?.. Ä°zmir, isimler üzerinden deÄŸil de, ideolojik kamplar üzerinden yorumlanabilir, bunu herkes kabul ediyor zaten.
 
Ä°zmir, kendini bir yerde konumlandırdı, kımıldamıyor. Ä°zmirliler belki haklıdır, belki haksızdır bilemem, fakat görüntü bu.
Sonuç itibarıyla… Tunç Soyer seçimi alır, Nihat Zeybekci de AK Parti'nin oylarını yükseltir.
 
Önemli bir not daha ekleyeyim… Görevden alınan, ya da istifa ettirilen belediye baÅŸkanlarının ÅŸehirlerinden çıkacak sonuçlar çok önemli. Siyasetin saÄŸ tarafını baÅŸtan aÅŸağıya dizayn edecek kadar önemli. Ä°ÅŸin o tarafını da izleyelim."
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.