Sosyal Medya

Cumhurbaşkanına hakaret eden belediye başkanı görevden alındı

'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakkında dava açılan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı hakkında yerel mahkemenin verdiği 11 ay 20 gün hak mahrumiyeti cezası, Yargıtay tarafından da onandı. Sarı, bu nedenle İçişleri Bakanı tarafından görevinden alınırken, kararın infazına 18.03.2019 tarihinden itibaren başlandı. 'Millet İttifakı'nın Erdek Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Sarı ile ilgili son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek.



Açıklama yapan BaÅŸkan Hüseyin Sarı, seçilmesine engel bir durumunun olmadığını savunup, belediye baÅŸkanlığı adaylığının sürdüÄŸünü söyledi. Tepkisini de dile getiren Sarı, "Aslında, bana verilen bu cezanın, seçim sonrasına ertelenmesi gerekirdi. Çünkü her meslekte iÅŸleyen süreç böyleydi, ama iÅŸ bana gelince bu uygulama gerçekleÅŸmedi" dedi. Sarı, ÅŸu açıklamayı yaptı:

"28.03.2014 tarihinde, Erdek’te düzenlediÄŸim bir mitingde, o zaman BaÅŸbakan olan CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’a, bir dil sürçmesi sonucunda bir sözcük kullanmışım. Bir kastım yoktu ve sehven kullanılmış bir sözdü. Sayın ErdoÄŸan, daha sonra CumhurbaÅŸkanı olduÄŸunda herkese açtığı davaları geri almasına karşın benim davamı geri çekmedi. Açılan davada Erdek’teki yerel mahkeme bana 11 ay 20 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Yargıtay da bu kararı 06.12.2018 tarihinde onayladı."

31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar Erdek Belediye BaÅŸkan Vekili olarak Ä°brahim BeyoÄŸlu’na görev verdiÄŸini belirten Sarı, "31 Mart’ta CHP ve Ä°YÄ° Parti'den oluÅŸan 'Millet Ä°ttifakı'nın Erdek Belediye BaÅŸkan adayı olarak seçime katılması konusunda önünde hiçbir engel yok" dedi.

(DHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.