Sosyal Medya

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'den 'Cuma ezanı' hassasiyeti

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 50 kişinin şehit olduğu katliamın yaşandığı Christchurch’ü ziyaret etti. Başbakan Ardern, bu haftaki Cuma ezanının radyo ve televizyondan canlı yayınlanacağını açıkladı.



Yeni Zelanda BaÅŸbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde 15 Mart'ta iki camiye yönelik terör saldırısının ardından, Cuma ezanının radyo ve televizyondan canlı yayınlanacağını belirtti.
 
Yerel basında yer alan haberlere göre Ardern, Cuma ezanının, Radyo Yeni Zelanda (RNZ) ve Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) aracılığıyla canlı yayınlanacağını söyledi.
 
"Ezanı ulusal olarak yayınlayacağız"
Cuma namazı için camilerde toplanan Müslümanlara destek verme arzusu içinde olunduÄŸunu ifade eden Ardern, "(Cuma günü) TVNZ ve RNZ aracılığıyla ezanı ulusal olarak yayınlayacağız." dedi.
 
BaÅŸbakan Ardern, Yeni Zelanda'da cuma günü, terör saldırısının kurbanları için iki dakikalık saygı duruÅŸunda bulunulacağını ve kadınlardan Müslümanlarla dayanışma göstermeleri için baÅŸörtüsü takmalarının istendiÄŸini bildirmiÅŸti.
 
"Adını söylemeyeceÄŸim"
Yeni Zelanda BaÅŸbakanı Jacinda Ardern, Yeni Zelanda meclis toplantısında milletvekillerine yaptığı konuÅŸmada Avustralyalı teröristin adını hiçbir zaman söylemeyeceÄŸini vurgulamıştı.
 
Ardern, cami saldırısını gerçekleÅŸtiren zanlının ismini telaffuz etmeyeceÄŸini ifade ederek, "O bu terör eylemiyle çok ÅŸey hedefledi. Bunlardan biri de adının anılmasıydı. Ä°ÅŸte bu sebepten benim onun ismini andığımı duymayacaksınız” diye konuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.