Sosyal Medya

Güncel

Sigortacılar Canan Karatay'a giden hastaların masraflarını ödemiyor

Prof. Dr. Canan Karatay'ın 'diyetisyen' olarak bilinmesi nedeniyle sigorta şirketleri başka bir amaçla yapılsa bile Karatay'ın muayene, tetkik ve tedavi masraflarını kabul etmiyor.



Sigortacılar normalde kalp doktoru (kardiyolog) olan Karatay'ın televizyonlarda ve diÄŸer basın yayın organlarında diyetisyen veya beslenme uzmanı olarak görüÅŸler verdiÄŸini ve hastaların da bu görüÅŸler doÄŸrultusunda Karatay'ın çalıştığı hastaneye baÅŸvurduÄŸunu belirtiyor.

Bazı sigorta ÅŸirketleri ise doktorları baÅŸtan reddetmese de ana gerekçe eÄŸer poliçe teminatına girmiyorsa ona baÄŸlı tüm iÅŸlemler reddediliyor.

Özellikle bakılan ÅŸey yapılan iÅŸlemin estetik kaygılar içerip içermediÄŸi. ÖrneÄŸin obezite tedavisi için yapılan mide küçültme ameliyatını kabul eden ÅŸirketler daha da incelmek için yapılan estetik ameliyatlar veya diyet harcamalarını kabul etmiyor.

ÇOK TETKÄ°K Ä°STENÄ°YOR

Bu tip ünlü doktorlara gidenlerin hastalıklarının tespit edilmesi için bir çok tetkik yapıldığı ve bu tetkiklerin bir çoÄŸunun beslenmeyle ilgili konular olduÄŸunu belirten sigortacılar hem muayene ücreti hem de tetkikleri fazla olan Karatay gibi doktorların kamuoyunda da diyetisyen olarak bilindiÄŸine dikkat çekiyor.

Sadece Karatay deÄŸil, birçok ünlü doktorun reçeteleri de kabul görmüyor. Bu doktorlara muayene olanlar tüm masrafları cebinden ödüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.