Sosyal Medya

Mehmet Özhaseki’den Yavaş’a: Mazlum bir adamsan senden özür dileyeceğim

AK Parti tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mehmet Özhaseki, dün CHP'li rakibi Mansur Yavaş'a yöneltilen 'sahte senet' suçlamasına dair konuştu. Özhaseki, Yavaş'a "İş bağlamacı, götürücü bir adam mısın? Yoksa mazlum bir adam mısın? Mazlum bir adamsan senden özür dileyeceğim, hakkını her yerde ben savunacağım" dedi.



Burada gençliÄŸin, 15 Temmuz darbe giriÅŸimindeki rolünü ele alan Özhaseki, "Ara ara gençlikten ÅŸikayet ediliyor doÄŸru bir takım menfi iÅŸler içinde olanlar olabilir, ama sizler, Allah sizlerden razı olsun, sonuna kadar ömürlerinizi bereketli etsin o gün sokaklardaydınız, iradenize sahip çıktınız, tankların karşısında siz durdunuz. Bunun karşısında hepsi gerilediler ve küçüldüler. 15 Temmuz Gecesi batıda bir ülkede olsaydı, orada ihtilal denemesine kalkan ordu olsaydı, sivil halk sokaÄŸa inseydi, elleriyle tankın, bombaların karşısında olsaydı. Fransız ihtilali gibi böyle bir gece haline getirirler, onu yaza yaza bitiremezler, filmler çevirirler tarihe iz düÅŸerler ve herkese bunu anlatırlardı" ifadesini kullandı.

‘VATAN KURTULDU'

Hacettepe Üniversitesi'nde okuduÄŸu yılları anlatan Özhaseki, "Hacettepe'ye 17 yaşında geldim. Duvarda gördüÄŸüm slogan beni irrite etti, ‘Bıji Azadi, Kurdara Azadi' sloganları, mücadeleye baÅŸladım. 3-4 sene sonra okuldan atıldım. Güya akıllı çocuktuk, iyi dersime çalışıyordum, annem babam da çalışkan öÄŸrenci diye benimle övünüyorlardı. Ama vatanı kurtarmak için ortaya atladık. Ceza aldık aldık sonra da okuldan attılar. Hiç önemli deÄŸil, helal hoÅŸ olsun, vatan kurtuldu en azından" diye konuÅŸtu.

‘ÖZGÜRLÜKLERÄ° GETÄ°RDÄ°K'

AK Parti iktidarlarından önce Türkiye'de birçok kesime baskı yapıldığını aktaran Özhaseki, "Kürt kökenli kardeÅŸlerimize de yapılıyordu. Ä°ÅŸkenceler vardı doÄŸuda. Elhamdülillah bunu da kaldırdık. Adını söyleyemiyordu kardeÅŸlerimiz. Özgürlükleri getirdik. Yatırım yapılmıyordu GüneydoÄŸu'ya. Yatırımlar yaptık. O bölgenin koordinatör bakanı olarak teröristlerin yaktığı yıktığı ne kadar ev varsa bir yıl içinde yaptırmış kardeÅŸiniz benim. Hepsini de evlerini oturttum. Bu mücadeleler neticesinde onlar da rahatladı. Alevi kardeÅŸlerimiz kimliÄŸini söyleyemezlerdi. Baskıcı anlayış böyleydi. Çok ÅŸükür bunların da hepsi geride kaldı" dedi.

‘GÄ°DÄ°P ORADA Ä°Åž BAÄžLAMAYA ÇALIÅžAN ADAMLAR VAR'

Siyasete soyunan insanların geçmiÅŸine bakılacağının altını çizen Özhaseki, ÅŸunları kaydetti:

"DoÄŸum tarihinize kadar sizi incelerler. Ananıza, babanıza bakarlar. GeçmiÅŸte bir hatanız varsa, ortaya dökerler. Siyasete soyunan herkes buna razı olacak. GeçmiÅŸe doÄŸru 25 yıllık siyasi hayatım boyunca didiklenmedik tarafımız kalmadı. Elhamdülillah gocunacak tarafımız yok ki. Bakılsın tabii, niye bakılmasın, bununla iftihar ediyoruz. Fakat ÅŸimdi ortada bir olay var, temizlemesi gereken CHP'nin adayı. Fakat cevap vermiyor, kaçıyor. Ä°ÅŸi bilmeyen adamlarla televizyonda oturuyor, bir hikaye anlatıyor, sorulara yine cevap vermiyor. Olay nedir? Ankara'da bir çirkin çevre var. Yargıtay burada ya, özellikle buradaki davalar büyük davalar oluyor. En son ihtilaf noktası orası. Gidip orada iÅŸ baÄŸlamaya çalışan adamlar var. Bu adamlar büyük paralarla gidip anlaÅŸmaya çalışıyorlar. Yaptıkları da gayrimeÅŸru bir iÅŸ. Avukatlık vekaleti almıyorlar, sözleÅŸme imzalamıyorlar, ‘Senin iÅŸini baÄŸlarım aÄŸabey' diyorlar. Nasıl baÄŸlarsın? ‘Ben adamları göreceÄŸim' diyorlar. ‘Ä°stersen senedi emanetçiye verelim, iÅŸini bitirdiÄŸimde ben oradan senedi alayım' büyük büyük paralar. Emin olun böyle bir çirkin yapı ne yazık ki Ankara'mızda var. GayrimeÅŸru olarak çalışan ahlaksız bir grup var burada."

‘ANKARA HALKINI RAHATLAT'

CHP'li Mansur YavaÅŸ'ın 'sahte senet' iddialarına iliÅŸkin kendini savunmak amacıyla televizyonlara çıkamadığı yönündeki ifadelerine deÄŸinen AK Partili Özhaseki, ÅŸöyle devam etti:

"Beni yaklaşık 10 televizyoncu aradı, ben açık duyuruda bulunuyorum, televizyoncular diyor ki, ‘Mansur Efendi gel, sana soracağımız sorulara cevap ver, hangi saatte istiyorsan ekranlar hazır, gel sorulara cevap ver' sadece Ankara halkını rahatlat. Ankara halk görsün seni. Sahte senedi takip eden iÅŸ baÄŸlamacı, götürücü bir adam mısın? Yoksa mazlum bir adam mısın? EÄŸer mazlum bir adamsan, hakkını yiyorlarsa, varacağım senden özür dileyeceÄŸim, koluna gireceÄŸim, senin hakkını her yerde ben savunacağım. Ä°ddia ile söylüyorum ama çık bu sorulara doÄŸru dürüst cevap ver."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.