Sosyal Medya

Bardakçı: Birkaç oy uğruna böylesine rezil bir kampanyaya tevessül edenlerin içerisinde Türkiye’ye kendileri de sonradan gelip yerleşenler

Berbat bir soğuk algınlığı evden dışarıya çıkmama mâni olduğu için şehrin bazı yerlerine asılmış bu pankart ile karşılaşma bahtsızlığına uğramamıştım, dün günler sonra ilk defa çıktım ve pankartı görme azabını yaşadım!



Bu konu daha önce sosyal medyada gerçi ÅŸöyle bir tartışılmış ve bazı gazetelerde hakkında bir-iki haber çıkmıştı ama böyle bir ayıba dikkatleri daha fazla çekmenin ÅŸart ve hattâ vazife olduÄŸuna inandığım için hadiseyi yazmadan edemeyeceÄŸim:
 
Pankartın burada yer verdiÄŸim fotoÄŸrafında da görüyorsunuz: Bir partinin Fatih Belediye BaÅŸkan Adayı olan hanımefendi, Fatih’i Suriyeliler’e teslim etmeyecekmiÅŸ!
 
Üstelik, ÅŸimdi dar bir grup dışında bütün dünyanın mücadele ettiÄŸi nefret zihniyeti ile aynı olan ve buram buram nefret kokan bu pankart, bin küsur seneden buyana dünyanın en kozmopolit ÅŸehirlerinden olan Ä°stanbul’da pervasızca asılıyor ve amatör bir siyasetçi “Beni seçtiÄŸiniz takdirde Suriyeliler Fatih’te barınamayacaklar” demeye çalışıyor!
 
Ama, imlâdan bile bîhaber; “Suriyeliler’e” diye yazılması gereken ifadeyi “Suriye’lilere” hâline getiriyor, yani Türkçe’yi de eÄŸiyor, büküyor, katlediyor!
 
Ä°stanbul’un sokaklarına asılan pankartlardaki bu ifade, ırkçılık ile Ä°slâm düÅŸmanlığından kaynaklanan ve en son Yeni Zelanda’da yaÅŸanan katliamları lânetleyen memleketlerin başında gelen, üstelik bu gibi sapık düÅŸüncelerle mücadelenin bayraktarlığını yapan Türkiye’nin elini zayıflatacak akıl almaz bir düÅŸüncesizliktir!
 
“Suriyeliler’in Fatih’te barınmalarına izin verilmemesi” ile neonazilerin, neofaÅŸistlerin,vesairenin “Türkler” yahut “Müslümanlar dışarı!” sloganları ve yine bu sayfada gördüÄŸünüz Türkler’i Avusturya’dan “süpürme” hevesindekilerin söylemleri ile hazırladıkları afiÅŸler arasında hiçbir fark yok gibidir! Özellikle de Christchurch’deki katliamın ardından devlet olarak en sert tepkiyi gösterdiÄŸimiz günlerde Ä°stanbul’un sokaklarında bir utanç paçavrası gibi dalgalanıp duran bu pankart karşı tarafa “Suriyeliler hakkında siz ne düÅŸünüyorsanız, aynını biz de Müslümanlar için düÅŸünüyoruz! Dolayısı ile lâf etmeden önce kendinize bakın!” deme hakkı tanır ve böyle bir suçlama karşısında cevap vermekte hayli zorlanırız!
 
ON ASIR ÖNCE GELÄ°P KALDIK!
 
Nedense hep unutuyor yahut bilmezden geliyoruz: Türkiye bir göçmenler ülkesidir! Bizans’ın kurucuları da buraların insanı deÄŸildir, Batı’dan gelmiÅŸlerdir; bu toprakla onların ardından gelen bizler ve baÅŸka diyarların daha dünya kadar milleti için “daimî vatan” olmuÅŸtur ve gelenlerin hiçbiri geri dönmemiÅŸtir.
 
Dönmeyenlerin en başında da bizler varız: Yani 11. asırdan itibaren Asya’dan kalkıp batıya doÄŸru yürüyen ve bu topraklara yerleÅŸen Türkler!...
 
Üstelik, Türkiye gibi imparatorluk geçmiÅŸi olan ve imparatorluÄŸun aslî unsurunun yaÅŸadığı memleketlerin, eski toprakları üzerinde kurulmuÅŸ yeni ülkelerin halkına gerektiÄŸinde kapılarını açıp evsahipliÄŸi etmesi normal bir hadisedir. Akın akın gelenlerin geri çevrilmesi hem tarihî sorumluluk sebebiyle, hem de insanî bakımından mümkün deÄŸildir. Ä°stanbul gibi bin küsur seneden buyana imparatorlukların payitahtı olan bir ÅŸehirde her zaman için kalabalık bir mülteci nüfusun mevcut bulunmasının ve mültecilerin bugün de gelmelerinin bu yüzden tuhaf karşılanmaması gerekir…
 
Åžimdi bütün önyargıları, yabancılara karşı yeni yeni hissedilen bıkkınlığı ve “precariat” denen endiÅŸeleri bir tarafa bırakıp kendi kendimize soralım ve cevabı da dürüstçe verelim: Suriyeliler’in memleketlerini terkedip buralarda periÅŸan olmalarında bizim hiç mi sorumluluÄŸumuz yoktur?
 
Hele, birkaç oy uÄŸruna böylesine rezil bir kampanyaya tevessül edenlerin içerisinde Türkiye’ye kendileri de sonradan gelip yerleÅŸenler mevcut ise, ortada ayıbın ve rezaletin daniskası var demektir!
 
 

Türkler’in “süpürme” hevesindeki Avusturyalılar’ın hazırladıkları bir afiÅŸ! Bu afiÅŸteki zihniyet ile “Fatih’i Suriyeliler’e teslim etmeyeceÄŸim” sözü arasında hiç fark yoktur!

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.