Sosyal Medya

Güncel

Theresa May'in Brexit hayali gerçekleşemiyor

Gün geçtikçe çıkmaza giren Brexit anlaşması ile ilgili açıklama yapan Theresa May, 'AB’den 29 Mart’ta bir anlaşmayla ayrılmıyoruz. Bu erteleme benim için büyük bir kişisel pişmanlık” dedi.



İngiltere Başbakanı Theresa May Brexit konusunda ülkenin girdiği çıkmazdan dolayı milletvekillerini suçladı.

Başbakanlık ofisi '10 Numara'da ulusa sesleniş konuşması yapan May, ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararı aldığı referandumun üzerinden 3 yıla yakın zaman geçtiğini belirterek, “Milletvekilleri Brexit'i hayata geçirmek için bir yol üzerinde anlaşmayı başaramadı” dedi.

İngiliz halkına hitap eden May, “Eminim ki halk olarak bıktınız. Gerçek sorunlarınız dururken milletvekillerinin sadece Brexit'den söz ettiğini duymaktan yoruldunuz. Ben de sizinle aynı taraftayım. Milletvekillerinin artık bir karar verme zamanı geldi” diye konuştu.

Parlamentonun Brexit konusunda oylama üstüne oylama yaptığını ancak bir sonuca varılamadığını belirten May, “Sonuç olarak AB'den 29 Mart'ta bir anlaşmayla ayrılmıyoruz. Bu erteleme benim için büyük bir kişisel pişmanlık” ifadelerini kullandı.

BREXİT İÇİN NİHAİ ŞANS

Bugün AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a yolladığı mektupla Brexit'in 30 Haziran'a ertelenmesini istediğini belirten May, bununla amacının milletvekillerine nihai bir karar verme şansı tanımak olduğunu kaydetti. İngiliz parlamentosunun önünde AB'den anlaşmayla ayrılmak, anlaşmasız ayrılmak, yeni bir referanduma gitmek veya Brexit'i iptal etmek gibi seçeneklerin bulunduğunu hatırlatan May, son seçeneğin ülkenin demokrasisinde kalıcı bir hasara yol açacağını söyledi.

“Artık karar verme zamanıdır.” ifadesini kullanan May, “Bütün milletvekilleri şimdiye kadar neyi istemediklerini söyleme konusunda istekli oldu. Ümit ediyorum ki milletvekilleri AB ile müzakere ettiğim anlaşmayı desteklemenin bir yolunu bulabilir. Bu, referandum sonucunu hayata geçiren ve müzakere edilebilecek en iyi anlaşmadır” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.