Sosyal Medya

Trump'tan Çin'e gözdağı

Çin ile ABD arasında süren ticaret savaşının gün geçtikçe kızışmasında Trump'ın açıklamaları büyük rol oynuyor. ABD Başkanı Donald Trump, son yaptığı açıklamada, Çin'in olası bir ticaret anlaşmasına bağlı kalacağından emin olana dek gümrük vergilerinin kalacağını söyledi.



ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı yaklaşık 8 aydır sürerken, ABD BaÅŸkanı Trump konuya iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Beyaz Ev'deki konuÅŸmasında Trump, Çin'e yönelik gümrük vergilerinin 'önemli bir süre için kalabileceÄŸini' söyleyerek, bunların yeni bir ticaret anlaÅŸmasıyla yakında kalkacağını umduÄŸunu dile getirdi.

Üst düzey müzakerecilerin ticaret savaşını sonlandıracak bir anlaÅŸma için önümüzdeki hafta Çin'de olması bekleniyor.

AFP'nin aktardığına göre yetkililer, uzun bir süredir devam eden ticaret savaşının çözülmesine yönelik müzakerelerin son aÅŸamasında olduklarını dile getirdi.

Washington ve Pekin arasındaki beklenen anlaÅŸma son ÅŸeklini alırken ABD'li yetkililer, Çin'in sanayi politikasında köklü deÄŸiÅŸikler talep ediyor.

GörüÅŸmelerin rayında gittiÄŸine dair açıklamalar iyimserliÄŸi arttırıken ABD BaÅŸkanı, "EÄŸer bir anlaÅŸma yapacaksak Çin'in bu anlaÅŸmaya sadık kalacağından emin olmalıyız" diye konuÅŸtu.

ABD ile Çin arasında bir ticaret savaşının baÅŸlangıcı olarak görülen geliÅŸmeler, Trump yönetiminin 2018'in mart ayında ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirmesiyle baÅŸladı.

Trump, Çin'e uygulanan gümrük vergilerinin yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarılacağını açıklamış, karar tüm dünya genelinde tepki toplamıştı. Bu sebeple Trump, uluslararası kamuoyunun isteÄŸi üzerine, Çin ile ticaret müzakereleri yapılacağını açıklamış ve vergilerin 1 Mart'a kadar ertelendiÄŸini duyurmuÅŸtu.

ABD ve Çin liderleri, 2018'in aralık ayında, devam eden ticaret savaşına 90 günlük bir ateÅŸkes kararı almış ve müzakerelere baÅŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.