Sosyal Medya

Güncel

CHP liderinden Erdoğan'a çağrı: Sözleşmeyi iptal et 50 milyon doları ben sana bulacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50 milyon dolar için Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nı Katarlılara verdiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "O sözleşmeyi iptal et 50 milyon doları ben sana bulacağım, tüm Türkiye şahit olsun" dedi.



Ankara'nın Keçiören ilçesinde konuÅŸan CHP lideri KılıçdaroÄŸlu, yerel seçim sürecindeki sert söylemleri, "Sanki savaÅŸa gidiyoruz. Altı üstü yerel seçime gidiyoruz. Neredeyse birbirimizi gırtlaklayacağız" sözleriyle eleÅŸtirdi.
 
KılıçdaroÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
— Ä°ÅŸsizlik almış başını gidiyor. Her evde bir iÅŸsiz var. Son bir yılda iÅŸine son verilen kiÅŸi sayısı 1 milyon 11 bin kiÅŸi. 1 milyon 11 bin eve yemek girmiyor, tence kaynamıyor. Saray'dakiler bunun farkında mı? Bu acının farkında mı?
 
— GetirmiÅŸler gündeme; Türkiye'nin beka sorunu var. 10-15 yıl önce Türkiye'nin beka sorunu yoktu. Kim getirdi bu beka sorununu gündeme. Ä°yi yönetemediniz ülkeyi. Beka sorunu varsa sebebi iktidardakilerdir.
 
— Sabah akÅŸam bize saldırıyorlar. Sanki savaÅŸa gidiyoruz. Altı üstü yerel seçime gidiyoruz. Neredeyse birbirimizi gırtlaklayacağız. Hepimiz gideceÄŸiz bütün bunların sebebi olan siyasi iktidara dersini vereceÄŸiz.
 
'SÄ°LAH FABRÄ°KASINI SATANA OY VERENE MÄ°LLÄ°YETÇÄ° DENMEZ'
 
- Åžimdi sıra geldi Sakarya'daki silah fabrikasını satmaya. Benim imzam deÄŸil onun imzası var. 'KılıçdaroÄŸlu ispat ederse cumhurbaÅŸkanlığını bırakırım' diyor. Bir devletin silah fabrikalarını yabancı orduya satıyorsan bu milletin namusunu satıyorsun demektir. Ülkücü kardeÅŸlerime sesleniyorum. Silah fabrikasını yabancı orduya peÅŸkeÅŸ çekene milliyetçi denmez. Bunlara oy verene de milliyetçi denmez.
— Fabrikayı 50 milyon dolar para bulamadı diye Katar ordusuna verdiÄŸini söylüyor. ErdoÄŸan'a çaÄŸrı yapıyorum. SözleÅŸmeyi iptal et 50 milyon doları ben sana bulacağım. Bütün Türkiye ÅŸahit olsun. Tank palet fabrikasını satarken askerlerin görüÅŸünü aldın mı? Orada subaylar var. Fabrika satıldığında askerlerimiz Katar ordusunun emrinde mi çalışacak? Ä°ster ErdoÄŸan cevap versin, ister sözcüsü Bahçeli.
 
'BAY KEMAL OLMAK KOLAY DEĞİL'
 
- Milliyetçi olmak için Ankara'da seymen olmak gerekir. Ä°thal adayla belediye mi yönetilir? Bir tane belediye baÅŸkan adayı bulamadınız mı? Kayseri'den geliyor. Bütün bunları Ankaralıların düÅŸünmesi lazım. EÄŸer bu ülkede beraber yaÅŸayacaksak, dostça yaÅŸayacaksak alın teriyle, gönül rahatlığıyla oyumuzu kullanacağız.
— Fabrika için 50 milyon dolar bulamıyosun da Suriyeliler için 35 milyon dolar buldun. Ben böyle konuÅŸtuÄŸum için ErdoÄŸan çok rahatsız. Bay Kemal konuÅŸuyor diyor. Bay Kemal olmak kolay deÄŸil. Bay Kemal olmak için dürüst olmak lazım. OÄŸlunu bedelli askere göndermemek lazım. Bay Kemal olmak için kul hakkı yememek, komÅŸusu açken tok yatan bizden deÄŸildir kültürüne sahip olmak lazım.
 
— Sana verilen bedava uçak yüzünden devletin fabrikası mı satılır? Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihine hakarettir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.