Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Canan Karatay'dan En sağlıklı fast food lahmacun iddiası

Şanlıurfa'da konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, "Lahmacun en sağlıklı fast food. Çünkü içinde kıyma var, yağ var, sebze var, soğan var, karbonhidrat var" dedi.



Åžanlıurfa BüyükÅŸehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Ä°ç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Yemek Müzesi'nde bölgeye has yöresel yemeklerini saÄŸlık açısından deÄŸerlendirdi.

Mutfak Müzesi'nde kadınlar tarafından yapılan yemekleri tek tek inceleyerek yorum yapan Prof. Dr. Canan Karatay, yöreye özgü yemeklerin tereddüt edilmeden tüketilebileceÄŸini söyledi.

Karatay, "Çok güzel ağırladınız. Gerçekten misafirperverliÄŸiniz dillere destan, çok teÅŸekkür ediyorum. Urfa'nın, bu yörenin yemek zenginliÄŸi kusura bakmayın dünyanın hiçbir yerinde yok. DoÄŸallığı bozulmadan istediÄŸiniz kadar yiyebilirsiniz. Doyuncaya kadar doÄŸal olan her ÅŸeyi yiyebilirsiniz. Tabii en baÅŸta da Urfa'nın sadeyağı, tereyağı, isotu ve diÄŸer tüm ürünlerini ÅŸunu hiç korkmadan söyleyebilirim ki istediÄŸiniz kadar tüketebilirsiniz" dedi.

'ÇÄ°Äž KÖFTE SAÄžLIKLI YÄ°YECEK'

Åžanlıurfa'nın vazgeçilmez lezzetlerin başında gelen lahmacun ve çiÄŸ köfte hakkında açıklamada bulunan Karatay, "Yaz sebzeleri kurutulur kış aylarında tüketilir. Kış aylarında patlıcan, biber, domates yenilmez. 12 ay patlıcan ve biber yemek doÄŸru deÄŸildir. Çünkü insan vücudu mevsimlere göre programlanmıştır. Yaz aylarında tarla patlıcanı, domatesi ve biberi istediÄŸimiz kadar yiyebiliriz. Kış mevsimi geldiÄŸinde de kış sebzeleri yiyeceÄŸiz. ÇiÄŸ köfte saÄŸlıklıdır. Çünkü piÅŸmemiÅŸtir ve yanında turp ve yeÅŸillik vardır. Zeytinyağı anne sütüyle hemen hemen aynıdır. DoÄŸal pul biber rahatlıkla yiyebilirsiniz. Lahmacun en saÄŸlıklı fast food. Çünkü içinde kıyma var, yaÄŸ var, sebze var, soÄŸan var, karbonhidrat var" diye konuÅŸtu.

Programa ev sahipliÄŸi yaparak Canan Karatay'a eÅŸlik eden Åžanlıurfa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Nihat Çiftçi'nin eÅŸi Sema Çiftçi, "Bu gün Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Canan Hocamızı Åžanlıurfa'da ağırlıyoruz. Bu gün Yemek Müzesinde Åžanlıurfa'ya özgü yemeklerimizi tanıttık ve hocamız yemekleri yorumladı. Geldikleri için kendilerine teÅŸekkür ediyorum" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.