Sosyal Medya

Ankara'da hangi parti, kim önde? Yerel seçim anket sonuçlarıyla ilgili Mansur Yavaş'tan flaş iddia

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken, parti ve adaylarda yaptırdıkları anket sonuçlarını açıklamaya başladı. Son olarak CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş, "Şimdiye kadar 2 anket yaptırdım, bunlarda önde çıktım. İktidara yakın anket şirketinin yaptırdığı ankette de önde çıktım" ifadesini kullandı.



CHP tarafından Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'na aday gösterilen Mansur YavaÅŸ, dün NTV canlı yayınında yerel seçime dair açıklamalarda bulundu. "Kararsızların birçoÄŸu, daha önce AK Parti'ye oy verdiÄŸini söylemiÅŸ. Åžimdiye kadar 2 anket yaptırdım, bunda da önde çıktım fakat diÄŸer açıklanan anketler, uzaktan yakından benim manipüle edebileceÄŸim anketler deÄŸil" diyen YavaÅŸ, devamında ÅŸunları kaydetti:

"Uzaktan yakından bizimle ilgisi olmayan anket firmaları çıktı. 'Mansur YavaÅŸ Ankara'da kazanacak' diye bir açıklama da yapıldı. Bunlar iktidara yakın anket firması olunca, ister istemez inanıyorum, hoÅŸuma da gidiyor ne yalan söyleyeyim."

'KÄ°RLÄ° SÄ°YASET YAPMAYACAÄžIM'

"Ben kirli siyaset yapmayacağım" diyen Mansur YavaÅŸ, "Temizi buysa, kirlisi nasıldır Allah bilir, yarın yüz yüze bakacaklar. Geçen biri Twitter'da yazmış, ‘Babam Cumhur, ben Millet Ä°ttifakı'na oy vereceÄŸim. Ben hain miyim ÅŸimdi?' ne gerek var ÅŸimdi?" diye sordu.

YavaÅŸ açıklamasında, "Ankara'nın en önemli sorunu aç insanlar. Aç insanlar varken benim anlatacağım hiçbir vaadi vatandaÅŸ dinlemeyecek" ifadesini kullandı.

'HAYIR BEN ORGANÄ°ZE SANAYÄ°LERÄ°N NE Ä°HTÄ°YACI VARSA KARÅžILAYACAÄžIM'

YavaÅŸ ÅŸöyle devam etti:

"Ben Ankara'da bu halkı zengin etmek için, iÅŸsizliÄŸi azaltmak için neler yapabilirim? Üretimi artıracağız, nasıl artıracağız? Fuar alanı baÅŸlandı ama bitirilmedi. Amacım bitirmek, sanayicinin iÅŸ adamının esnafın yatırımını sergilemesini saÄŸlamak. Ä°kincisi organize sanayilerin hepsine gittim, hepsinin kendine göre problemleri var. Destek olmak, ulaşımı kolaylaÅŸtırmak lazım. Diyorlar ki, "Organize sanayiler tüzel kiÅŸi, yardım edemezsin." SoruÅŸturma açsınlar, hayır, ben organize sanayilerin ne ihtiyacı varsa karşılayacağım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Projelerini tek tek anlatan Mansur YavaÅŸ, "Köylerde üretimi teÅŸvik edeceÄŸiz, hepsine güneÅŸ enerjisi takıyoruz. Köyde yaÅŸayın masraf etmeyin, isteÄŸimiz tek ÅŸey var, biz size hayvan vereceÄŸiz, teÅŸvik edeceÄŸiz, üretin" diye konuÅŸtu.

'60 KM'LİK METROYU BİTİRECEĞİZ'

"Sadece havaalanı deÄŸil, yaklaşık 1.8 milyar dolarlık bir proje, 60 kilometrelik metroyu bitireceÄŸiz" diyen YavaÅŸ konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü;

"Taksiciler de biliyor bunu. Ben Ankara'ya araçların gelmemesinden bahsettim. Ankara'da 7 bin 701 tane taksi var. Asla taksileri keseceÄŸiz diye bir söylemim olmadı. Benim tek başıma böyle bir karar verme yetkim yok. Kızılay'a araçlar girmesin" derseniz, referandum yaparsınız, halk kabul etmezse yapmazsınız."

AVM PROJESÄ°

Mansur YavaÅŸ sözlerini, "Åžimdiki AVM'lere yazın sıcak, kışın serinlikten gidiliyor. Kızılay'da binlerce iÅŸ yeri, alternatif var. Fiyat rekabeti olabilir. Çoluk çocuk açık havada gezeceksiniz. Bunu söylerken oradaki ekonomiyi yok etmek deÄŸil tam aksine canlandırmak için. Tabela kirliliÄŸine son vereceÄŸiz. Kızılay'ın dış cephesi de yeniliyor. Su fiyatlarından indirim yapmak için bakacağız. Islak imzalar mutlaka gelecek, yanımızda duracak" diyerek sonlandırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.