Sosyal Medya

Güncel

Gannuşi'den uzlaşı çağrısı

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, siyasi partilerin Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçimi konusundaki uzlaşıya bağlı kalmalarını istedi



Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri RaÅŸid el-GannuÅŸi, parlamentonun Anayasa Mahkemesi'ne üye seçimini tamamlayabilmesi için siyasi partilere daha önce üzerinde anlaÅŸtıkları adaylara baÄŸlı kalmaları çaÄŸrısı yaptı.

Nahda milletvekilleriyle toplantısının ardından basın mensuplarına konuÅŸan GannuÅŸi, "Tunus'un kesinlikle Anayasa Mahkemesi'ne ihtiyacı var. Tüm parlamento gruplarını bu konuda daha önceden varılan uzlaşıya baÄŸlı kalmaya çağırıyorum." dedi. 

GannuÅŸi, Tunus parlamentosundaki partilerin Anayasa Mahkemesi üyeleri için vardıkları uzlaşıyla bu konudaki bilinci ortaya koyduklarını belirtti. 

Siyasi partilerin üzerinde uzlaÅŸtığı 4 adaydan ÅŸu ana kadar sadece birinin parlamento tarafından seçilebildiÄŸini hatırlatan GannuÅŸi, Nahda Hareketi'nin 217 sandalyeli mecliste 68 milletvekiliyle partiler arasında üzerinde uzlaşı saÄŸlanan diÄŸer 3 aday konusundaki tavrını koruduÄŸunu söyledi.

Tunus anayasasının tamamlanamayan parçası 

Tunus'ta devrim sonrası hayata geçirilen 2014 Anayasası, en yüksek yargı merci olarak Anayasa Mahkemesi'nin kurulmasını öngörüyordu. 

Anayasa Mahkemesi'nin 12 üyesinin dördünün bağımsız Yüksek Adalet Komisyonu, dördünün cumhurbaÅŸkanı, diÄŸer dördünün de parlamento tarafından salt çoÄŸunlukla seçilmesi gerekiyor. 
Tunus'taki baÅŸlıca siyasi partiler 2018 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliÄŸi için dört aday üzerinde anlaÅŸmıştı, ancak parlamento ÅŸu ana kadar sadece bir isim seçebildi. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.