Sosyal Medya

Güncel

İspanya'dan Suudi Arabistan'a silah satışında yolsuzluk iddiası

İspanya'da kamu şirketi Defex tarafından 2005-2014 yıllarında Suudi Arabistan'a silah ve askeri malzeme satışında 11 sözleşmede yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Ulusal Mahkemede dava açılması için başvuruda bulunuldu.



Ä°spanya'da Ulusal Mahkeme Hakimi Jose de la Mata tarafından yapılan baÅŸvuruda, Defex'in eski baÅŸkanı Jose Ignacio Encinas Charro ve aynı dönemde birlikte çalıştığı 8 yönetici, uluslararası ticari iÅŸlemlerde yolsuzluk, para aklama, evrakta sahtecilik ve suç örgütü oluÅŸturmaktan suçlandı.

Defex'in 2005 ila 2014 yıllarında Suudi Arabistan ile imzaladığı 11 sözleÅŸmenin toplam 48 milyon euro'dan fazla deÄŸere sahip olduÄŸu belirtildi.

Suçlanan eski Defex yöneticilerinin, sözleÅŸmelerden yüzde 20'ye varan oranlarda komisyon aldıkları iddia edildi.

Defex hakkında Suudi Arabistan dışında Mısır, Brezilya, Angola ve Kamerun'la yapılan askeri malzeme satış sözleÅŸmeleriyle ilgili de soruÅŸturmalar yürütüldüÄŸü bildirildi.

Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı, Angola ile ilgili yolsuzluk soruÅŸturmalarında geçen hafta hazırladığı iddianamede Jose Ignacio Encinas Charro ve diÄŸer eski Defex yöneticileri hakkında 35 yıl hapis cezası talep etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.