Sosyal Medya

Güncel

Sıfır şiddet içerikli Mescid-i Aksa oyunu geliştirildi

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa temalı bir oyun geliştirdi.



Filistin'de DoÄŸu Kudüs’ün Eski Åžehir bölgesinde bulunan Tarihi Burc El-Lak Lak Toplum Merkezi, Türkiye’den Vakt-i Kıraat DerneÄŸi’nin desteÄŸiyle genç nesillerin Mescid-i Aksa’yı daha iyi tanımaları için Harem-i Åžerif’i oyun dünyasına taşıdı.

Burc El-Lak Lak’tan profesyonel bir ekibin çalışması ve Vakt-i Kıraat DerneÄŸi’nin sponsorluÄŸunda yaklaşık bir yıl önce dizaynına baÅŸlanan Haris’ul Aksa (Aksa’nın Koruyucusu) adlı oyun, geçtiÄŸimiz haftalarda piyasaya sürüldü.

IOS ve Android destekli cihazlara ücretsiz olarak indirilebilen Aksa’nın Koruyucusu oyunu, ÅŸiddetten uzak, kültür ve eÄŸitim içerikli bir oyun olması nedeniyle özellikle aileler tarafından çocukların oynaması için teÅŸvik ediliyor.

Mescid-i Aksa’nın tamamen aslına uygun dizayn edilen oyun ÅŸimdilik 4 aÅŸamadan oluÅŸuyor. Türkiye bayrağını andıran ay yıldızların toplanması durumunda enerji toplayan oyuncu, Harem-i Åžerif ile ilgili bilgi amaçlı tarihi ve dini soruları doÄŸru cevaplaması durumunda bölümleri geçebiliyor.

Mescid-i Aksa’nın avlusunda “Ziyaretçi” olarak baÅŸlayan oyunda 250 soru soruluyor ve oyuncunun doÄŸru cevaplaması durumunda sırasıyla “Muhafız” sonra “Hizmetkar”, son aÅŸamada ise “MürÅŸit” oluyor.

“MürÅŸit” aÅŸamasına gelmesi durumunda oyuncu, Ä°srail polisinin kontrolünde olan Harem-i Åžerif’in güney doÄŸusundaki El-MeÄŸaribe (Fas) kapısının anahtarları, Ä°srail polisinden alıyor ve Kudüs Ä°slami Vakıflar Ä°daresi yetkililerine teslim ederek oyunu sonlandırmış oluyor.

Kaynak: TRT World, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.