Sosyal Medya

Güncel

İşte Rusya’nın, ABD’de vurabileceği 5 hedef!

Rusya devlet televizyonu gündemi sarsaracak bir bomba habere imza attı. Muhtemel bir saldırıda Moskova’nın vurabileceği ABD tesislerinin listesini yayınlayan televizyon haberinde, sesten 5 kat daha hızlı olan hipersonik Tsirkon füzelerinin 5 dakika içerisinde belirlenen hedefleri vurabileceğini öne sürdü.



Rusya devlet televizyonu gündemi deÄŸiÅŸtirebilecek bomba gibi bir haberi yayına soktu. Rusya devlet televizyonu, muhtemel bir nükleer saldırıda Moskova'nın hedefleyeceÄŸi ABD askeri tesislerinin bir listesini yayınladı.

HEDEFLER 5 DAKÄ°KA
Ä°ÇÄ°NDE VURULABÄ°LECEK

Söz konusu haberde Rusya tarafından geliÅŸtirilen ve sesten 5 kat daha hızlı olan hipersonik Tsirkon füzelerinin 5 dakika içerisinde belirlenen hedefleri vurabileceÄŸi belirtildi.

VURULACAK HEDEFLERÄ°N
LÄ°STESÄ°

Listedeki hedeflerin Pentagon ile Maryland Camp David'deki Hükümet Komuta Merkezi'nin yanı sıra ABD Genelkurmay BaÅŸkanları Komuta Merkezi'nin bulunduÄŸu Fort Ritchie, Büyük Okyanus kıyısındaki Kaliforniya McCellan Stratejik Taarruz Güçleri Komuta Merkezi ve Jim Creek Nükleer Güçler Komuta Merkezi olduÄŸu bilgisi verildi.

Rusya devlet televizyonunda yayınlanan Vesti Nedeli (Haftanın Haberleri) programının sunucusu Dmitry Kiselyov, Rusya'nın geliÅŸtirdiÄŸi Tsirkon hipersonik füzelerinin denizaltılardan fırlatıldıktan sonra 5 dakikadan daha kısa sürede hedeflerini vurabileceÄŸini aktardı.

‘ABD'NÄ°N TEHDÄ°DÄ°NE
KARÅžILIK VERÄ°RÄ°Z'

Kiselyov “Åžimdilik kimseyi tehdit etmiyoruz ancak ABD'nin herhangi bir tehdidine karşı anında karşılık veririz” diyerek Washington tarafından Avrupa'ya yerleÅŸtirilmesi olası füze sistemleri konusunda Beyaz Saray yönetimine mesaj gönderdi.

Devlet televizyonunun bu alışılmadık haberi, Rusya lideri Vladimir Putin'in ABD'ye hitaben ülkesinin askeri olarak 'yeni bir Küba füze krizi' durumuna hazır olduÄŸunu söylemesinin ardından yayınlandı.

PUTÄ°N, ABD'YÄ° UYARMIÅžTI

Washington'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler AnlaÅŸması'ndan (INF) çekilme kararı sonrasında Rusya ile ABD arasında gerilim artarken Putin ulusa sesleniÅŸ konuÅŸmasında Avrupa'ya orta menzilli füzeler konuÅŸlandırması halinde ülkesinin ABD'yi hedef alacağını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.