Sosyal Medya

Güncel

İsrailli eski bakan İran için casusluk yaptığı gerekçesiyle hüküm giydi

Eski İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Gonen Segev, casusluk ve İran'a bilgi aktarma suçundan 11 yıl hüküm giydi.



Åžark'ul Avsat'ın haberine göre Ä°srail Mahkemesi, 1995-1996 yılları arasında görev yapan eski Enerji ve Altyapı Bakanı Segev'in, casusluk ve Ä°ran'a bilgi aktarma ile ilgili gerçekleÅŸen itiraf anlaÅŸmasından sonra 11 yıla mahkum edildiÄŸini bildirdi.

"ÇOK GÄ°ZLÄ° BÄ°R BÄ°LGÄ° DE DAHÄ°L OLMAK ÜZERE..."

Savcı Geula Cohen ve Rachel Aharoni Zeevi tarafından yapılan açıklamada, "Segev'in itiraz pazarlığının bir parçası olarak itiraf ettiÄŸi iddianamesi, ulusal güvenliÄŸe zarar vermek amacıyla düÅŸmana casusluk yapmak ve bilgi vermek gibi ağır suçlar içeriyordu. Segev, Ä°ran istihbarat kuvvetleri adına beÅŸ yıl boyunca hareket ettiÄŸini, gizli bir kanal kullanarak bilgi saÄŸladığı kiÅŸiler ile düzenli iletiÅŸim kurduÄŸunu ve çok gizli bir bilgi de dahil olmak üzere onlara çeÅŸitli bilgiler saÄŸladığını itiraf etti” ifadeleri yer aldı.

GONEN SEGEV KÄ°MDÄ°R?

Segev, 1992 yılında Ä°srail eski Genelkurmay BaÅŸkanı Rafael Eitan ‘ın baÅŸkanlık ettiÄŸini radikal saÄŸcı ‘Tessumt' partisi tarafından Knesset'e seçildi. Daha sonra istifa ederek Ä°zak Rabin hükümetinde Enerji ve Altyapı Bakanı oldu. 1996'daki seçimlerden sonra özel sektörde çalışmaya yöneldi. O zamandan itibaren birçok defa cezai suçlar ve uyuÅŸturucu kaçakçılığına bulaÅŸtı. 2004 yılında Amsterdam Havaalanı'nda 32 bin uyuÅŸturucu hap ile kaçmaya çalışırken yakalanan eski bakanın diplomatik pasaportu iptal edildi. Aynı dönemde 5 yıl hapis cezasına çaptırıldı. SaÄŸlık sektöründe çalışma izni iptal edilince dolandırıcılıkla da suçlanan Segev, Ä°srail'i terk ederek Nijerya'ya gitti. Ülkedeki en büyük tıp merkezinin sahibi oldu. Hastaları arasında Afrika'daki birçok Ä°srail elçiliÄŸindeki diplomatlar da dâhil olmak üzere kıdemli politikacılar, askeri personel ve iÅŸadamları bulunuyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.