Sosyal Medya

Yeni Akit yazarı: Ben yapılana cinsel saldırı diyorum! Muhafazakar basında ki sessizlik...

Ankara’da gösteri yapan bir kadın gözaltına alınırken polis tarafından yapılanları görmüşsünüzdür. Ben yapılana cinsel saldırı diyorum: İsteği dışında bir kişinin vücuda dokunmak… Görüntüleri gördüm ve suçu ne olursa olsun, niyet ne olursa olsun, yapan kim olursa olsun bir kadına o şekilde dokunmanın adı bence budur…



ALÄ° OSMAN AYDIN / YENÄ° AKÄ°T
 
Bu kabul edilemeyecek, rezil ve aÅŸağılayıcı bir davranıştır. 
 
Kimse bir başkasına bu şekilde dokunamaz.
 
Tabii ki mahkeme farklı bir yargıda bulunabilir.
 
Bunun için ilgili memurun hakim karşısına çıkarılması gerekir. Bunun için de amirlerin bu yolu açması... Bu ÅŸimdilik mümkün deÄŸil, çünkü polisin davranışı savunuluyor amirleri tarafından.   
 
Olayın enteresan yanı bakan beyin ve emniyet müdürlüÄŸünün olayı savunurken söyledikleri… “Kızın Babası FETÖ’cü, kardeÅŸi DHKP-C’li” diyorlar söz konusu memuru savunurken. Babası “FETÖ’cü, kardeÅŸi DHKP-C’li” olan biri, cinsel saldırıya uÄŸrayabilir anlamına mı geliyor bu?
 
Bu yüzden meselenin kadının “suç iÅŸlemiÅŸ ailesi” üzerinden tartışılmasını anlamakta zorlanıyorum. Art niyetliler için ÅŸunu peÅŸin söyleyeyim: Bayanın mensubu olduÄŸu derneÄŸin faaliyetleri de felsefesi de dünya görüÅŸüme zıt... Ama bu bir haksızlığı, maÄŸduriyeti görmemi engelleyemez.
 
Koskoca emniyet teÅŸkilatının zan altında bırakılması kabul edilemez. Ama bir insanın, bir kadının incinen onuru söz konusuyken nasıl olur da “onun da babası suçluymuÅŸ, o da eylem yapmasaymış” gibi sözler söylenebilir?
 
Nasıl “Polis telaÅŸla yapmıştır, demek ki öyle tutması gerekmiÅŸ” diyerek olayın üstü örtülmeye çalışılabilir?
 
Nasıl olur da bu tür gerekçelerle bu kabul edilemez fotoÄŸraf, bu çirkin davranış savunulabilir? Hiç mi kadın polisiniz yok, kadın protestoculara müdahale edecek?
 
Kendi ailenize veya doÄŸrudan size yapılsa “telaÅŸla olmuÅŸtur ya da demek ki öyle tutması gerekti” mi dersiniz?  
 
Anlayamıyorum…
 
****
 
Muhafazakar basında ki sessizlik ve “olmasaymış daha iyiymiÅŸ” ÅŸeklindeki hafifseyici açıklamalar da anlayamadığım diÄŸer ÅŸeyler…Aynı durum kendi siyasi görüÅŸlerine yakın bir kadına yapılmış olsaydı bu arkadaÅŸlar aynı ÅŸekilde susar mıydı acaba?
 
Hani kendimiz için istemediÄŸimiz ÅŸeyi baÅŸkası için de istemeyecektik!
 
Bu ilkeyi hatırlayan yok mu?
 
Hani, mazlumun kimliÄŸine bakılmayacaktı…
 
“Bu bayanın savunduÄŸu ÅŸeyleri de savunma tarzını da tasvip etmiyorum ama uÄŸradığı muameleyi kınıyorum” diyecek yerli, milli kalem erbabı yok mu? Åžimdi susanlar ya da ancak mırıldanarak muhalefet edenler veya attıkları twitleri silenler; yarın bir vesile ile benzerleri kendilerine, ailelerine aynı gerekçelerle yapılırsa, hangi yüzle konuÅŸacaklar?
 
Korkmayın konuÅŸtuÄŸunuzda emniyet düÅŸmanı olmayacaksınız. Emniyet de bizim polis de. Ä°stisna her kurumda olabilir. “Hırsız bizim hırsızımız” yaklaşımı çürütücüdür. Emniyet bu tip vakalara sahip çıkarak korunamaz. Aksine yargı yolu açılarak korunur. Olması gereken, “teÅŸkilatımızda bu tür davranışlara yer yoktur” diyebilmektir. Olması gereken, polisi koruyup, suçlayanlara “alçak” demek deÄŸil; insan haysiyetine ve bu toprakların ananesine aykırı davranışlarla ilgili soruÅŸturma yolunu açmaktır.  
 
“Justitia Fiat Ruat Coleum”
 
Özellikle Roma imparatorluÄŸu döneminde kullanılan yaygın bir hukuk deyiÅŸi bu…
 
Diyor ki: Gök kubbe çöksün, yeter ki adalet yerini bulsun…
 
Adalet yerini bulsun istiyoruz bizler de…
 
 “BÄ°NALÄ° BAÅžKANIMIZIN BAÅžARILI OLMASINA…”
 
Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Binali Yıldırım Eyüp Sultan Camiini ziyaret etmiÅŸ. Ä°mam Metin Çakar türbe önünde yaptığı duayı ÅŸöyle bitirmiÅŸ: “Binali baÅŸkanımızın muvaffak olmasına…”
 
Ve topluca “amin” denilmiÅŸ.
 
Ne var bunda denebilir…
 
Aynı imam CHP ya da bir baÅŸka parti adayının “muvaffakiyeti” için dua etseydi zannediyorum muhafazakar kesim tarafından topa tutulurdu. “Muhalefet imamları siyasete alet ediyor” denir ve seçim arifesi, denmedik söz bırakılmazdı. Ama konu muhafazakar medyanın yakınlık duyduÄŸu bir aday olunca, siyasetin cami de konuÅŸlanmasından hiç rahatsızlık duyulmuyor. Günlük siyasete camiden destek almanın oluÅŸturacağı mahzurlar görülmüyor. ÖrneÄŸin muhalefete oy veren cemaatin buna ne diyeceÄŸi düÅŸünülmüyor.   
 
Bence bu çok yanlış…
 
Kim olursa olsun siyasi adayların sırtının sıvazlanacağı bir yer deÄŸil cami. Siyasilerin baÅŸarıları için dua etmek de imamların görevi deÄŸil. Ä°mamlar partilerin deÄŸil cemaatlerin imamlarıdırlar. Ä°mam efendi bunu unutmuÅŸ olmalı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.