Sosyal Medya

Suriyeliler sınavsız istediği üniversiteye girebiliyor iftirasına YÖK'ten cevap

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava girmeden Türkiye'de istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklamasının olmadığını, bundan sonra da olmasının mümkün olmayacağını bildirdi.



YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarından, "YÖK'ün, Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava tabi tutulmadan Türkiye'de istedikleri üniversiteye girebilecekleri ÅŸeklinde bir açıklama yaptığı" yönünde, tamamen gerçek dışı bilgiler içeren ve vatandaÅŸları maksatlı bir ÅŸekilde yanıltmaya yönelik paylaşımlarda bulunulduÄŸu aktarıldı.

'GERÇEK DIÅžI VE MAKSATLI'

Açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Bu paylaşımlar mevcut durumu yansıtmamakta olup, YÖK'ün Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava girmeden ülkemizde istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklaması olmamıştır, bundan sonra da olması mümkün deÄŸildir. Bu tür siyasi maksatlı, gerçeÄŸi yansıtmayan haber veya sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesini, YÖK’ün sadece resmi kanalları vasıtasıyla yaptığı açıklamaların dikkate alınmasını önemle rica ederiz." (AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.