Sosyal Medya

Gezici Anket'in verilerine göre Türkiye'de ciddi güven problemi var: İşte listedeki en güvenilen isimler...

Gezici Araştırma Merkezi, Türkiye genelinde halkın en çok güven duyduğu isimleri belirledi. Uğur Dündar, en güvenilir isimler listesinde zirvede yer alırken, Acun Ilıcalı, İsmail Küçükkaya, Hande Fırat ile Ahmet Hakan ilk beşte yer alan diğer isimler oldu.



Gezici AraÅŸtırma Merkezi, Türkiye genelinde halkın en çok güven duyduÄŸu isimleri belirledi. UÄŸur Dündar, en güvenilir isimler listesinde zirvede yer alırken, Acun Ilıcalı, Ä°smail Küçükkaya, Hande Fırat ile Ahmet Hakan ilk beÅŸte yer alan diÄŸer isimler oldu.

Gezici AraÅŸtırma Merkezi'nin 'Türkiye'nin en güvenilen isimleri' araÅŸtırması 24 Ocak — 6 Åžubat 2019 tarihinde, Türkiye genelinde TÜÄ°K verilerinden örneklem oluÅŸturularak 30 il ve 38 ilçeye baÄŸlı 84 mahalle ve köyde, 18 yaÅŸ ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 3 bin 764 kiÅŸinin katılımıyla yüz yüze görüÅŸülerek gerçekleÅŸtirildi.

AraÅŸtırmanın istatistiki hata payı güven sınırları içerisinde ± % 2,5. AraÅŸtırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeÅŸitli kontrollere tabi tutuldu, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi. Örneklemin seçilmesinde çok aÅŸamalı, tabakalı yöntem ile görüÅŸülerek denekler belirlendi ve cinsiyet-yaÅŸ kotası uygulandı.

AraÅŸtırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en güvenilir isimleri sıralamasında zirveyi UÄŸur Dündar aldı. Ä°kinci sırada Acun Ilıcalı bulunurken, üçüncü sırada Ä°smail Küçükkaya dördüncü sırada Hande Fırat, beÅŸinci sırada ise Ahmet Hakan yer aldı.

382 ismin yer aldığı listenin ilk 55'i ÅŸöyle sıralandı:

UÄŸur Dündar, Acun Ilıcalı, Ä°smail Küçükkaya, Hande Fırat, Ahmet Hakan, Didem Arslan, Vahap Munyar, Yılmaz Özdil, Fatih Portakal, Fatih Altaylı, Müge Anlı, Canan Karatay, Nihat HatipoÄŸlu, Hakan Çelik, Osman MüftüoÄŸlu, Cem Yılmaz, Ä°lber Ortaylı, Soner Yalçın, ErtuÄŸrul Özkök, Orhan Gencebay, Ali Koç, Åžirin Payzın, Saygı Öztürk, Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, Murat Boz, Melih Altınok, Özgür DemirtaÅŸ, Emin ÇölaÅŸan, Yılmaz ErdoÄŸan, Kıvanç TatlıtuÄŸ, Fatih Terim, Seda Sayan, Volkan Konak, Tarkan, Abbas Güçlü, Erkan Tan, Abdurrahman Dilipak, Deniz Zeyrek, Emin Çapa, Hülya AvÅŸar, Cem Seymen, Ali AÄŸaoÄŸlu, Banu Avar, Müjdat Gezen, Fazıl Say, Sıla GençoÄŸlu, Haluk Levent, AyÅŸe Arman, Ä°hsan Eliaçık, Kerem Alkin, Ferit Åžahenk, Ä°zzetin DoÄŸan, Serdar Turgut, Buket Aydın ve Murat Yıldırım.

'HALK HABERCÄ°LERE GÜVENÄ°YOR'

En güvenilen isimler listesindeki gazeteciler dikkat çekti. 55 kiÅŸilik listede 28 tane gazeteci ve haberci yer aldı. Ä°lk sırada bulunan UÄŸur Dündar ile üçüncü sırada Ä°smail Küçükkaya, dördüncü sırada yer alan Hande Fırat, beÅŸinci sırada Ahmet Hakan halkın habercilere olan güvenini ortaya koydu. En güvenilir 55 kiÅŸinin 44'ünün erkek, 11'inin ise kadın olduÄŸu görüldü.

'TÜRKÄ°YE'NÄ°N EN GÜVENDİĞİ SÄ°YASÄ° SÜLEYMAN SOYLU'

AraÅŸtırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en çok güven duyduÄŸu siyasiler sıralamasında zirveyi Süleyman Soylu aldı. Ä°kinci sırada Özgür Özel bulunurken, üçüncü sırada Hulusi Akar, dördüncü sırada Binali Yıldırım, beÅŸinci sırada ise Muharrem Ä°nce yer aldı. Listede sadece 4 kadın siyasetçi yer aldı.

235 siyasetçinin yer aldığı listenin ilk 34'ü ÅŸöyle sıralandı:

Süleyman Soylu, Özgür Özel, Hulusi Akar, Binali Yıldırım, Muharrem Ä°nce, Fethi Yıldız, Ümit ÖzdaÄŸ, Selin Sayek Böke, Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Berat Albayrak, Numan KurtulmuÅŸ, Mehmet Özhaseki, Ali Babacan, Semih Yalçın, OÄŸuz Kaan Salıcı, Mustafa Åžentop, Hakkı Saruhan Oluç, Sera Kadıgil, Koray Aydın, DurmuÅŸ Yılmaz, Barış YarkadaÅŸ, Umut Oran, Ahmet Şık, Abdüllatif Åžener, Cem Uzan, Meral Danış BektaÅŸ, Önay Alpago, Abdullah Gül, Bülent Tezcan, Ä°brahim Kalın, Ali TürkÅŸen, Mustafa Sarıgül, Sinan OÄŸan ve Zülfü Livaneli.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.