Sosyal Medya

Güncel

Kosova ordusunun ilk askerleri: Resmi geçit düzenlendi

Kosova’nın kuruluşunun 11’inci yıl dönümü kutlamaları için resmi geçit düzenlendi. Geçtiğimiz Aralık ayı kurulması kararlaştırılan Kosova ordusunun ilk askerleri de görücüye çıktı.



Avrupa’nın en yeni ulusu Kosova’nın kuruluÅŸunun 11’inci yıl dönümü törenlerinde bir ilke imza atıldı. Tören kapsamında Kosova ordusu ilk defa görücüye çıktı. Resmi geçit programını izlemek için meydanlara akın eden binlerce vatandaÅŸ, ordu mensuplarının geçidini uzun uzun alkışladı. BaÅŸkent PriÅŸtine’de ilk defa Kosovalı askerlerin postallarının sesiyle inledi. Binlerce vatandaşın coÅŸkuyla izlediÄŸi ve yerli idareciler yanı sıra, çok sayıda yabancı ülke temsilcisinin katıldığı tören, büyük ilgi topladı. BaÅŸkent PriÅŸtine’nin “Rahibe Teresa” meydanından baÅŸlayan ve “Ä°brahim Rugova” meydanına kadar devam eden Kosova ordusunun resmi geçidinin arından, anma töreni düzenlendi.

19-02/17/kosova3.jpg

“SIRBÄ°STAN'LA BARIÅžI SAÄžLAMALIYIZ”
 
Törende konuÅŸan Kosova CumhurbaÅŸkanı ve Güvenlik Kuvvetleri BaÅŸkomutanı Hashim Thaçi, ordu mensuplarının Kosova’nın gururu olduÄŸunu belirtti. Kosova askerlerinin, dünyanın birçok yerinde barışı tesis etmek için görev alacağı günü, sabırsızlıkla beklediklerini kaydeden CumhurbaÅŸkanı Thaçi, ordunun kurulması kararının stratejik nitelikte olduÄŸunu vurguladı. KonuÅŸmasında Sırbistan’a da mesajlar gönderen Thaçi, Sırbistan ile kalıcı ve baÄŸlayıcı barış anlaÅŸmasının saÄŸlanmasının gerektiÄŸine deÄŸindi. “Sırbistan ile barış anlaÅŸması saÄŸlanabilir, ancak Sırbistan’ın Kosova’da iÅŸlediÄŸi katliamları asla unutmayacağız” ifadesini kullanan CumhurbaÅŸkanı Hashim Thaçi, Kosova’da birlik ve beraberliÄŸin saÄŸlandığı ve baÅŸta ABD olmak üzere diÄŸer müttefiklerle birliktelik içinde olunduÄŸunda Kosova’nın hep galip çıktığını hatırlattı.
 
17 Åžubat 2008 tarihinde bağımsızlığını ilan eden ve 114 ülke tarafından resmen tanınan Kosova, Meclis kararıyla 14 Aralık 2018 tarihinde orduya kavuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.