Sosyal Medya

Güncel

Meclis Başkanı Yıldırım'dan veda yemeği

Meclis Başkanı Yıldırım, yarın Meclis'te eski TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekilleri onuruna yemek verecek. Yıldırım'ın, yarın istifa ederek 7 aydır sürdürdüğü görevine veda etmesi de bekleniyor.



TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım, eski TBMM baÅŸkanları ve 27. Dönem milletvekilleriyle yemekte bir araya gelecek.
 
 Yıldırım, yarın saat 20.00'de TBMM Tören Salonu'nda geçmiÅŸ dönem TBMM baÅŸkanları ve 27. Dönem milletvekilleri onuruna yemek verecek.
 
CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis BaÅŸkanı olarak 12 Temmuz 2018'de seçilen Yıldırım'ın, yarın istifa ederek 7 aydır sürdürdüÄŸü görevine veda etmesi bekleniyor.
 
GEÇÄ°ÇÄ° MECLÄ°S BAÅžKANI CELAL ADAN OLACAK
 
Yıldırım'ın, istifa dilekçesini Meclis BaÅŸkanlığına sunmasının ardından Meclis BaÅŸkanı seçilinceye kadar olan süre içinde, TBMM BaÅŸkanvekilleri arasında en yaÅŸlı olan Celal Adan 'BaÅŸkan Vekili' sıfatıyla TBMM Geçici BaÅŸkanı olacak.
 
TBMM Ä°çtüzüÄŸü uyarınca, Meclis BaÅŸkanı adayları, Meclis üyeleri içinden, TBMM BaÅŸkanı'nın istifası sonrasında Genel Kurulun toplandığı günden itibaren 5 gün içinde BaÅŸkanlık Divanı'na bildirilecek. TBMM BaÅŸkanlığı için adaylık baÅŸvurularının sona erdiÄŸi günün ertesinde Genel Kurul, BaÅŸkan seçimi için toplanacak. Planlanan takvime göre, 24 Åžubat Pazar günü 29. TBMM BaÅŸkanı seçilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.